Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kemal Kılıçdaroğlu, benim yurtdışında bir kuruş param ğunu ispat etsin, bir dakika dahi bu makamda durmam istifa ederim" .
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programda .
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Ülkemizde insana, özellikle kadına dair yanlış algılar, yanlış kabuller, yanlış uygulamalar varsa bunun sebebini dinimizde veya kültürümüzde değil daha derinlerde aramak durumundayız.
Kadınların hak ve adalet temelinde sahip kları eğitim, çalışma, ayrımcılık, şiddet gibi sorunlarını çözememiş bir toplumun hedeflerine ulaşamayacağını biliyoruz. Çünkü kadın yoksa, toplumun yarısı yoktur.
Kadına karşı şiddet ile mücadele için yılbaşından itibaren uygulanacak yeni bir eylem planı başlatacağız. Erken yaşta ve zorla evlilik, artık geride bırakmamız gereken bir başka önemli sorundur.
Bakanlığımız şu ana şiddete uğramış 20 bin kadının davasına müdahil olarak mağdur kadınlarımızın yalnız olmadığını göstermiştir.
İspat etsin, istifa ederim
Tayyip Erdoğan'ın yurt dışında bir kuruş parası varsa, bunu ispat etsin. Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın taahhüdünü veriyorum.
Şimdi burada ismini dahi anmaya tenezzül etmediğim bu zata soruyorum, öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı, varsa çıkar milletin önüne ben hemen gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira ettiğini söyle, özür dile.
Yorumlar
Kalan Karakter: