Program, Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) öncülüğünde Schiedam kentindeki Yıldız Eğitim Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Kampanya tanıtım programına; Hollanda Beyazay Derneği Başkanı Fikret Gür, TOV Rotterdam İş İnsanları Derneği Başkanı Tarık Saki, HOTIAD yönetiminden iş insanı Behzat Eren, Hollanda Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Tahsin Özer, Hollanda Madenşehirliler Derneği Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ve çok sayıda gönüllü katıldı.
Programda konuşan Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) Başkanı Zekeriya Arslan, Türkiye’de başlatılan umut yolculuğuna Hollanda’dan güçlü destek vermek için bir araya geldiklerini belirterek, iş insanları, STK’lar ve gönüllülerle sürecin sonuna kadar sahiplenileceğini vurguladı.
Duygusal Anlar: Babadan Canlı Yayın Çağrısı
Programa Karaman’dan canlı yayınla katılan baba Hakan Doğan, zamanla yarıştıklarını ifade ederek kampanyanın valilik onaylı ve şeffaf şekilde yürütüldüğünü, önemli bir mesafe kat edilmesine rağmen hâlâ desteğe ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
Toprak’ın tedaviye ulaşabilmesi için yaklaşık 1 milyon 595 bin dolar daha gerektiği, bunun umut yolculuğundaki son büyük eşik olduğu belirtildi.
Tecrübe Paylaşımı ve Dayanışma
Programın sunumu Ömer Atıf Yaralı tarafından yapılırken, iş insanı Behzat Eren yeğeninin de aynı DMD kas hastalığıyla mücadele ettiğini belirterek, 7 aydır yürütülen yardım kampanyaları ve izlenmesi gereken yollar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Program sonunda misafirlere Karaman’ın yöresel lezzeti batırık ikram edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: