Gerçekleştirilen toplantıda kurulun sekretaryasını yürütmekte Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Karaman Şube Müdürlüğünün 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hakkında yaptığı bilgilendirme sunumu sonrasında, sokaktan toplanarak Belediye tarafından Geçici Hayvan Bakımevinde aşılama, kısırlaştırma ve rehabilitasyonu yapılan sokak hayvanlarının tekrar alındığı ortama tekrar bırakılmasında karşılaşılan sorunlar, ilimizde bulunan Petshopların denetimi yapılması için denetim elemanlarını görevlendirilmesi ve sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarının su ihtiyacının karşılanması için okul bahçelerine ve cami avlularına su kabı dağıtılması hususları kurulda görüşülerek çözümleri karara bağlandı.
Vali Yardımcısı Gençoğlu; “Vatandaşlarımızın sokaklarımızda yaşayan hayvanlara karşı daha duyarlı ve ecen davranması gerektiğini, hasta, yaralı, sakat ve sahipsiz bir hayvanla karşılaştıklarında hemen Karaman Belediyesini arayarak bu hayvanların tedavisi, aşılanması ve rehabilitasyonu yapılması için Geçici Hayvan Bakımevine götürülmesinin sağlanması hem bu hayvanların sağlığı hem de vatandaşlarımızın sağlığı açısından önem arz etmektedir.
Ayrıca halkımızın Pitbull Terrier, Japanasa Tosa,Fila Brasileiro ve Dogo Argentino gibi tehlikeli köpekleri sahiplenilmesinin yasak ğunu, bu köpek sahiplerinin köpeklerini kesinlikle halkın yoğun ğu yerlere çıkarmamalarını ve bu hayvanları Karaman Belediyesi Geçici Hayvan bakımevine teslim etmeleri gerektiğini aksi takdirde 5199 sayılı kanun hükümleri uyarınca bu köpek sahiplerine idari para cezası uygulanacağını belirterek, bu konularda vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum” .
Yorumlar
Kalan Karakter: