15 Temmuz 2016 Cuma günü halkın iradesine yapılan darbe girişiminin ardından sokaklara dökülen vatandaşların meydanlardaki demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor.
Tüm yurtta sürdürülen demokrasi nöbeti ilimizde de devam ederken, vatandaşlar, demokrasiye inançlarını ve darbecilere karşı mücadelelerini göstermek için meydanları drmaya devam ediyor. Yurdun her köşesinde ğu gibi Aktekke Meydanını dran binlerce Karamanlı, ülkemizde yaşanan ve milletimizin birlik ve beraberliğine yapılan saldırıya karşı meydanlarda sesini yükseltmeye devam ediyor.
Başta Valimiz Süleyman Tapsız, Milletvekilleri Recep Konuk, Dr. Recep Şeker, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve ilimizin diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar, Aktekke Meydanında darbelere ve darbecilere karşı gecenin geç saatlerine ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
Alanda bulunan coşkulu kalabalığa seslenen ilimiz Valisi Süleyman Tapsız, halkın iradesine ipotek koymaya çalışan güç ve şer odaklarına karşı, Karaman halkının gösterdiği tepkinin her şeyin üzerinde ğunu belirterek; “Gün birlik günüdür, gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Halkın iradesine yapılan bu alçakça saldırılar milletimizin asil ve kararlı duruşuyla bertaraf edilmiş, ülkemizi farklı yönlere çekmek isteyen şer odaklarına fırsat verilmemiştir. Ülkeyi karanlık günlere götürmenin özleminde lar şunu unutmamalı ki, asımın nesli namusunu bundan önce çiğnetmedi, bundan sonra da sizin gibi vatan hainlerine asla çiğnetmeyecektir” .
Alanda bulunan mehter takımının seslendirdiği parçalara vatandaşlarla birlikte eşlik eden Vali Tapsız, günlerdir sabahlara alanda bekleyerek demokrasi mücadelesi veren Karaman halkına teşekkür etti.

Yorumlar
Kalan Karakter: