TFF 1. Lig play-off final maçında Eskişehirspor’a penaltı atışları sonucunda 3-2 üstünlük kuran Göztepe, Spor Toto Süper Lig’e yükseldi.
En son 2010-2011’de Bucaspor’la Süper Lig’de temsil edilen İzmir’in de Süper Lig hasreti sona erdi.
Süper Lig geçmişinde Altay, Göztepe, İzmirspor, Karşıyaka ve Altınordu ile 5 takımla ligde temsil edilen İzmir, en son Bucaspor’la 2010-2011 sezonunda Süper Lig’de yer almıştı.
Bucaspor’dan önce en son 2002-2003’te iki takımla Süper Lig’de temsil edilen İzmir, hem Altay’ın hem de Göztepe’nin aynı sezonda küme düşmesinin üzüntüsünü yaşamıştı. Bu ekiplerden Göztepe, amatör kümeye geriledikten sonra 2016-2017 sezonu sonunda Süper Lig’e yükselmeyi başardı.
Eskişehirspor’a normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışları sonucunda 3-2 üstünlük kuran Göztepe, tekrar Süper Lig’e döndü.
İzmir’in takımlarından Altay 41, Göztepe 25, Karşıyaka 16, Altınordu ve İzmirspor 10’ar, Bucaspor da bir sezon Süper Lig’de mücadele etti.
Play-off’ta yine Göztepe güldü
İzmir’in takımlardan Altay 5, Bucaspor 4, Karşıyaka ise 2 kez katıldığı play-off’ta Süper Lig vizesi alamamıştı.
Eskişehirspor karşısında Süper Lig’e yükselen Göztepe ise 1998-1999’da Antalya’da oynanan play-off’ta finalde Çaykur Rizespor’u yenerek, Süper Lig vizesi almıştı.
Yılmaz Vural bu sefer güldü
Geçen sezon Adana Demirspor’un başında iken play-off finalinde Alanyaspor’a penaltı atışları sonucunda kaybeden Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural, sarı-kırmızılı ekiple Süper Lig’e yükseldi.
TFF 1. Lig’de 4. kez mutlu sona ulaşan tecrübeli teknik adam, daha önce Eskişehirspor’u da Süper Lig’e taşımıştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: