Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaş Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümünde Sarıkamış’ta ecdadın izinde yürüdü. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış’a binlerce gencin, bu tarihi olayın ne anlama geldiğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu kutlu yürüyüşü hiçbir durmayacaktır” .
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ projesi kapsamında düzenlediği "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü", Sarıkamış Harekatı’nın 99. yıl dönümünde Sarıkamış’ta gerçekleşti.
Sarıkamış’ta bundan 99 yıl önce şehit 90 bin askerin anısına düzenlenen etkinlik Kızılçubuk mevkiinde başladı. Kars Müftüsü Mehmet Genç ve beraberindekilerin, Kur'an-ı Kerim okuduğu, dua ettiği buradaki programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile çok sayıda askeri yetkili katıldı.
“ECDADA HÜRMET İÇİN BURADAYIZ”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı konuşmada, programa katılanların ecdadının ve şühedanın izinde yürüyeceğini belirterek, "Sizler buraya gelmiş olmakla bir kere daha ne büyük bir ecdadın torunları ğunuzu ispatladınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu vatan için, bu millet için inancımız, kutsallarımız ve bayrağımız için şehit olmuş bütün kardeşlerimizi hayırla şükranla ve rahmetle yâd ediyoruz. Bugün burada hepimiz onların en büyük fedakarlıklarını, yani canlarını vermiş olmalarının hürmeti üzerine buradayız." .
“ÜZERİNİZDE TAŞIDIĞINIZ EMANETİN SAHİBİ OLUN”
Bugün herkesin eşit ğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Her eşitiz ama bugün başka bir eşitiz. Çünkü, biz onların yürüdüğü, nefeslerinin donduğu yerde onlar gibi yürüyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kutlu yürüyüşü hiçbir durmayacaktır. Sizler bunun en büyük garantisisiniz. Milletimizin ve devletimizin geleceğisiniz. Bugün buraya nasıl geldiyseniz her ve her yerde sizlerden bir ricam var, üzerinizde taşıdığınız emanetin sahibi olun. Burada dalgalandırdığınız bayrağımız her üzerimizde dalgalanacak inşallah." ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KUTLU YÜRÜYÜŞÜ SONSUZA KADAR DEVAM EDECEK”
Bakan Kılıç, bu yürüyüşün sonsuza devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti:
"Bugün bizler ve sizler, yarın çocuklarımız, torunlarımız inşallah onlar da bizi, bizlerin bugün şehitlerimizi yâd ettiğimiz gibi dualarla anacak. Burada şehit lar 'Allah Allah' nidalarıyla şehit . Vatan ve millet gisiyle şehit . İnşallah bizler de bu şuur içerisinde milletimize ve devletimize hizmet edeceğiz. Bugün burada milletvekillerimiz var, belediye başkanlarımız var, valimiz var, üst düzey bürokratlarımız var ama hepimiz bu yürüyüşü yan yana, kol kola ve sizlerle gençlerle beraber yapacağız. Sadece gençlerle değil buraya gelmiş her kardeşimizle... Ülkemizin her yerinde bugün Sarıkamış şehitleri hatırlanıyor, onlar için dualar, mevlitler okunuyor, Allah kabul eylesin inşallah. Şimdi buradan 8,5 kilometrelik yürüyüşümüze başlıyoruz. Hep beraber kol kola, omuz omuza 99 sene evvel nasıl yürüdüysek yine bu şekilde yürüyeceğiz inşallah, Allah hepinizden razı olsun."
Kızılbuçuk mevkiindeki programın ardından Bakan Kılıç ve beraberindekiler 8,5 kilometrelik yürüyüşe başladı. Yürüyüş Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde sona ererken burada anma töreni düzenlendi. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Geçlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Yorumlar
Kalan Karakter: