Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kürt kimliğini kullanarak vesayet oluşturmaya çalışanlar ğunu belirterek, "Bakmayın siz o konuşanlara, sizlere ahkam kesenlere. Bakmayın size 'Özgürlük, barış' diyenlere. Sizlere barıştan özgürlükten bahsederler Amerikalıların karşısına çıktıkları ellerini ayaklarını öperler, diz çökerler. Onun için aklımızı başımıza alalım. Gelin bir, beraber olalım." .
Elvan, çoğunlukla kente göçle vatandaşların ikamet ettiği merkez Ak ilçesi Çilek Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, mahalleye daha önceki ziyaretinde özellikle kadınların uyuşturucuyla mücadele konusunu dile getirdiğini anımsatarak, bu sorunla büyük bir başarıyla mücadele ettiklerini söyledi.
Bir ziyaretinde de evlerin ruhsatı, elektriği, suyu olmadığının söylendiğini anlatan Elvan, "İmar barışı getirdik. Eğer evinizin ruhsatı, tapusu yoksa, diyelim ki hazine arazisine yaptınız evi. Sizin beyan ettiğiniz değer üzerinden başvurunuzu yapacaksınız, diyeceksiniz ki 'Benim evim kaçak, ruhsatı, tapusu yok.' Evinizin değerinin yüzde 3'ü yani eviniz diyelim ki 50 bin liraysa bin 500 lira ceza ödeyeceksiniz size tapunuzu ve ruhsatınızı verecekler." .
AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri hep Kürtlerin yanında ğunu vurgulayan Elvan, şöyle :
"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, son derece samimi, hiçbir kardeşimizin saçının bir telinin dahi incinmesini istemez. Onun için iktidara gelir gelmez ilk yaptığımız iş o de OHAL'i rmak . O de vatandaşlarımızla teröristleri birbirinden ayırt etmeyen bir yaklaşım söz konusuydu. 15 Temmuz darbe girişimiyle bu ülkeyi bölmek parçalamak istediler. Ama sizler izin vermediniz. Siz 'demokrasi, özgürlük, bu ülkenin birliği bütünlüğü' niz."
Elvan, teröristlerle, FETÖ'cülerle mücadele etmek için OHAL'i getirdiklerini, getirmiş kları OHAL'in vatandaşla teröristi birbirinden ayırdığını aktardı.
"Biz sizin için varız. Sizin için mücadele ediyoruz"
AK Parti olarak Türkiye'yi bir vesayetten kurtardıklarının altını çizen Elvan, şöyle devam etti:
"Kürt kimliğini kullanarak sizin üzerinizde vesayet oluşturmaya çalışıyorlar. O vesayete de Amerika'ya da 'Hayır' diyeceksiniz. Amerika'nın desteklediği o terör örgütlerine de 'Hayır' diyeceksiniz. Biz biriz beraberiz. Sizin 13-14 yaşındaki çocuğunuzu elinizden aldılar dağa rdılar. Sesinizi çıkaramadınız, korktunuz. Çünkü 'Bizi de öldürürler, asarlar' diye korktunuz. Bir tarafta barış, özgürlük ler. Diğer taraftan sizin çocuklarınızı dağa rdılar, eline silah verdiler. Ama şimdi sizler huzur içerisindesiniz. Güneydoğu'daki kardeşlerimiz huzur içerisinde. Şimdi 13-14 yaşlarındaki çocuklarınız sizlerle iftara katılıyor mu? Evet. Bundan daha büyük bir mutluluk var mı? Yok. İşte bu memlekette, ülkede huzur, barış istiyorsak başkalarının uydusu olmayacağız. Özgürlük deyip emperyalistlerin peşinden koşmayacağız. Onların kulu, kölesi olmayacağız. Başka ülkelerin askeri elbiselerini giyip mücadele etmeyeceğiz. O teröristlere ve asla onun destekçilerine pirim vermeyeceğiz. Korkmayınız, cesur olunuz. Biz sizin için varız. Sizin için mücadele ediyoruz."
"Sizi tehdit edenlerden korkmayın"
Elvan, geçmiş de bir annenin hapishaneye gittiğinde çocuğuyla Kürtçe konuşamadığını ifade ederek, "Kürtçe yayın yasağı vardı. Kürtçe gazete, dergi, müzik kaseti yoktu. Bunların hepsi yasaktı. Kim rdı bu yasakları? AK Parti rdı. HDP, CHP rmadı ama AK Parti rdı. Bakmayın siz o konuşanlara, sizlere ahkam kesenlere. Bakmayın size 'Özgürlük, barış' diyenlere. Sizlere barıştan özgürlükten bahsederler Amerikalıların karşısına çıktıkları ellerini ayaklarını öperler, diz çökerler. Onun için aklımızı başımıza alalım. Gelin bir, beraber olalım. Sizi tehdit edenlerden korkmayın." diye .
Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın herkesi kucakladığını bundan da birilerinin rahatsız ğunu vurgulayarak, dışarıdan talimat alanların çukur ve hendek siyaseti güttüğünü vurguladı.
Türkiye'ye birlikte sahip çıkmaya devam edeceklerini anlatan Elvan, "Ne istiyorlar biliyor musunuz? Bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalışıyorlar. Suriye, Irak gibi yapmaya çalışıyorlar. Bu ülkeyi bölmeyi parçalamaya çalışanlara dik duruşunuzu göstereceksiniz." .
ETLE TIRMAK GİBİYİZ,BİZİ BİRBİRİMİZDEN AYIRAMAZLAR
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Her parti propagandasını yapar. Biz konuşma yapmak, bir dükkanı kiralayıp seçim bürosu açmak istiyoruz. Hemen bir partinin gençleri gidip o iş yeri sahibini tehdit ediyor. 'AK Parti'ye burada seçim bürosu açtıramazsın' diyor. ya açarsam ne yaparsın? 'Seni asarım, keserim.' Barıştan, özgürlükten, huzurdan bahseden parti tehdit ediyor." .
Elvan, Yeşilçimen Mahallesi'nde düzenlenen mahalle toplantısında yaptığı konuşmada, bu mahallelere geldiği moralinin yükseldiğini, çocukluk, gençlik yıllarını hatırladığını söyledi.
Kendisinin de gariban mahallelerde ve zor şartlar altında büyüdüğünü ifade eden Elvan, her vatandaşların yanında ğunu vurguladı.
Elvan, 24 Haziran seçimlerine değinerek, "Her parti propagandasını yapar. Biz konuşma yapmak, bir dükkanı kiralayıp seçim bürosu açmak istiyoruz. Hemen bir partinin gençleri gidip o iş yeri sahibini tehdit ediyor. 'AK Partiye burada seçim bürosu açtıramazsın' diyor. ya açarsam ne yaparsın? 'Seni asarım, keserim.' Barıştan, özgürlükten, huzurdan bahseden parti tehdit ediyor. Korkmayacaksınız, arkanızda biz varız. Hiç kimse sizi tehdit edemez." diye .
HDP'nin anons araçlarının program yapacakları mahalleye gelip, vatandaşların toplanmasını istemediği yönünde bilgi aldığını aktaran Elvan, şöyle :
"Olup olmadığını bilmem. Ama sizi kim tehdit ediyorsa gelin bana. Birlikte gidelim. Kimse sizi korkutamaz. Neresi diyorsanız giderim. Onlar emperyalistlere karşı 'Şöyle yapacağız, barış için böyle yapacağız' diye üfürdükçe üfürüyor. Ama gidiyorlar dışarıda birinin köpekliğini yapıyorlar. Vesayet altına giriyorlar, talimatlarını yerine getiriyorlar. Nerede özgürlük, barış? Senin kendi iraden, aklın yok mu? Birileri talimat verecek, o talimatı yerine getirecekler. Yalansa söylesinler hodri meydan. Varsa diyecekleri gelsin burada bana anlatsın. Hadi bakalım söylesin adaylarını kim belirliyor. Kendileri mi belirliyor? Yoksa Kandil'den mi geliyor liste. Arkadaşlar korkmayacaksınız."
"Etle tırnak gibiyiz, bizi birbirimizden ayıramazlar"
"Biz biriz, bütünüz, istikametimiz bir." diyen Elvan, "Biz etle tırnak gibiyiz. Bizi birbirimizden ayıramazlar." ifadesini kullandı.
Elvan, özgürlüklerden, demokrasiden yana klarını, haklar ve özgürlükler noktasında ne gerekiyorsa yaptıklarını ve yapmaya hazır klarını sözlerine ekledi.
Bakan Elvan, daha sonra yine merkez Ak ilçesindeki Yanpar, Toroslar ve Kürkçü mahallelerinde vatandaşlarla buluşup 24 Haziran'da destek istedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: