Gazze’de yaşanan insanlık dramı derinleşerek devam ediyor. İsrail'in saldırısı altındaki Gazze için duyarlı bir davranışa imza atan Lale Ortaokulu öğrencileri öğretmenleriyle birlikte okulda kermes düzenleyip, kumbaralarında biriktirdikleri paraları Gazze'ye ulaştırılması için Kızılay’a teslim etti.
Gazze’de yaşanan olaylara kayıtsız kalmayan Lale Ortaokulu öğrencileri, “Haydi Karaman Gazzaye Yardım” kampanyasına katkıda bulunmak için okulda kermes düzenleyip harçlıklarını Gazze’deki arkadaşlarına gönderdiler.
Yapılan yardım sonrasında Lale Ortaokulu öğrencileri, Okul Müdürü Recep Azakar ve Müdür Yardımcısı Tuncay Azakar ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret etti. Okul Müdürü Recep Azakar, Gazze’ye yardım için yapmış oldukları etkinliklere ilişkin İl Müdürü Çalışkan’a bilgi verdi. Recep Azakar, “Kızılay ile Yunus Emre Vakfı’nın ortaklığında Karaman’da başlatılan “Haydi Karaman Gazzaye Yardım” kampanyasına destek olmak için okulumuz 5’inci sınıf öğrencileri kumbaralarındaki birikimlerini ve harçlıklarını toplayıp, bir koli erzak ve bir çuval un bedelini toplayarak katkıda bulundular. Duyarlı öğrencilerimiz ayrıca her sınıf kendi kermesini düzenleyip, Filistinli çocuklar için bir koli erzak ve bir çuval un bedelini Yunus Emre Kültür Vakfı ve Kızılay’ın Gazze için açmış olduğu yardım hesabına yatırdı.” dedi.
Lale Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerini duyarlı davranışlardan dolayı tebrik ederek söze başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 13 bin çocuğun öldüğünü söyledi. Çalışkan, “İşgalci İsrail’in Gazze’deki katliamı sürüyor. İsrail, kadın, çocuk ve yaşlı demeden masum insanlara bomba yağdırıp, okulları ve hastaneleri hedef alıyor. Gazze'de yaşanan zorlukları ve acıları hepimiz derinden hissediyoruz. Bu acıya ortak olan öğrencilerimizin biriktirdikleri harçlıkları Gazze’deki kardeşlerine göndermesi bizleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Çünkü tarih boyunca milletimiz mazlumun yanında zalimin karşısında durmuştur. Hazreti İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali Gazze'deki kardeşlerimize yardım elini uzatan öğrencilerimizi örnek davranışlarından dolayı tekrar tebrik ediyor, öğrencilerimizi yetiştiren ailelerine, öğretmenlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Gazze için tek yürek oldular
Lale Ortaokulu Öğrencileri, Ramazan Ayında Gönülleri Fethetti
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: