“FETÖ’nün devleti ele geçirmesine engel olunmuştur”
Cumhuriyet Halk Parti Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“2016 yılı 15 Temmuz gecesi, FETÖ nün TSK içindeki cuntacı uzantıları tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal düzeni ve demokratik siyasi hayatı hedef alınarak yapılan hain darbe girişimi, ne mutlu ki yüce milletimizin vatansever evlatlarının kararlılığı ile Gazi Meclis’imize gidip millet iradesine sahip çıkan tüm siyasilerin ortak direniş sergilemesi sonucu hedefine ulaşamadan püskürtülmüş; hainler etkisiz hale getirilerek darbe girişimi başarısız kılınmıştır. Tüm darbe ve darbe girişimlerinde olduğu gibi 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi de demokrasimize ve kardeşliğimize karşı yapılmıştır. Türk Milleti olarak 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halkın egemenliğine ve Türkiye'nin laik ve demokratik birikimine sahip çıkma kararlılığımız bundan sonra da sürecektir.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak üzere harekete geçen FETÖ mensubu darbecilerle mücadele eden darbe karşıtı TSK mensuplarının hainlerle girdikleri çatışmalarda gösterdikleri basiret, emniyet güçlerinin kararlılığı, darbecilerin halktan ve hiçbir siyasi kanattan destek bulamaması, medyanın tutumu, iktidarıyla muhalefetiyle siyasetimizin darbe karşıtı net duruşu ve halkımızın darbeye karşı direniş noktasında gösterdiği cesaret ülkemizi bir felaketin eşiğinden döndürmüş; FETÖ’nün devleti ele geçirmesine engel olunmuştur.
O karanlık gecede Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihimizde görülmemiş bir alçaklıkla maalesef ki hainlerin bombalarına hedef olmuştur. Gücünü milletimizden ve tarihimizden alan Gazi Meclis, 15 Temmuz günü bir kez daha gazilik unvanını hak etmiştir. Hain darbe girişiminden bu yana geçen sürede yaşananlar, demokrasimizin ve millet iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin varlığının, itibarının ve gücünün korunmasının ve Atatürk ilkelerine bağlılığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.
15 Temmuz darbe gecesini yaşatarak milletimize, devletimize ve cumhuriyetimize kasteden ve ülkemizin geleceğini karartmak isteyen darbeci hainleri, planlayıcılarını ve destekçilerini bir kez daha lanetliyorum. 15 Temmuz’un yıl dönümünde şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anarken, şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, demokratik ve laik cumhuriyet ile sosyal hukuk devletine sıkı sıkıya bağlı olan aziz milletimizin bir daha darbe hainliğine maruz kalmamasını temenni ediyorum.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: