Dünyanın en büyük 5nci fuarı olarak kabul edilen ve 67 ülkeden katılımcıların bulunduğu fuarıd Karaman standına ziyaretçi akınına uğruyor. Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ, Karaman stanıdna gelerek incelemelerde bulundu ve Kültür Müdürü Cengiz Orta tarafından bilgilendirildi. Orta, Bakan Bozdağ’a Yunus Emre ve Karamanoğlu Mehmetbey heykeli hediye etti ve Bozdağ’a bulgur ikram etti. Karaman Eski Valisi Süleyman Kaharaman, Kültür ve Turizm bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile birlikte Karaman standına çok sayıda ziyaretçi geldi.
ITE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Başer ise EMITT Fuarı'nın bir dünya markası konumuna geldiğini belirterek "Turizmciler bir yıl önceden acentelerine fuarı kaydetmektedir. Bu yıl Arjantin'in konuk ülke olması fuarın ulaştığı boyutları göstermektedir. Dünyada artık tüm sektörlerde uzmanlaşma ve kaliteden söz ediliyor, dolayısıyla başarının devamı için fuarımızı geliştirmek katılımcı ülke ve tesis sayısını artırmayı düşünüyoruz" .
ITE Bölge Direktörü Ben Williamson ise şunları söyledi:
"EMITT farkı destinasyonlara kapılarını açıyor. Turizm piyasaları için son derece iyi bir platform oluşturmakta. EMITT her seferinde kendisini geliştiren bir etkinlik. Bu yıl 70 ülkeden katılımcıya ev sahipliği yapıyoruz. Burada Kültür ve Turizm Bakanlığına, TUROFED ve TYD'ye teşekkür ediyoruz. Herkese başarılı bir fuar diliyorum."
Açılışta konuşan TYD Başkanı Turgut Gür ise şöyle :
"Fuarlar business arenalardır. Dostluğun kardeşliğin pekiştiği alanlardır. Burada herkes birbiriyle iş bağlantılarını geliştirecekler. Türkiye ekonomisi dünya barışına ve ekonomiye katkıda bulunuyor. Dünya ekonomisindeki iş hacminin yüzde 5'i turizme ait. Turizm istihdamı artıran bir sektör. M.Ö 2 bin yılında turizm faaliyetleri başlamış. Kervansaraylarda bu iş başlıyor. Yani turizm bu şekilde başlamış. 4 bin yıllık bir tarihi bir sektör. 10 bin kilometre uzakta da olsa birbirimizle haberleşeceğiz. Bu düşünce ve duygularla daha çok ülkeden bakan görmek istiyoruz
TUROFED Başkanı Osman Ayık ise şunları kaydetti:
"EMITT dünyanın en önemli fuarlarından biri haline geldi. Dünya trendlerinin konuşulup tartışıldığı bir platform haline geldi. EMITT dünyadaki ve turizmdeki gelişmelere hiçbir kayıtsız kalmayacak. Örneğin sağlık turizmi gelişiyor. 2014 yılında EMITT bünyesinde bir sağlık turizmi fuarı düzenlemek ve burada bir sağlık konferansı yapmak istiyoruz. Fuarın bu noktaya gelmesine katkısı bütün profesyonel, yönetici ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum."
Hüseyin Avni Mutlu'da konuşmasında organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti ve fuarın hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.
EMITT Fuarı'nın bu yılki konuk ülkesi Arjantin'in Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer ise şunları söyledi:
"EMITT Fuarı'nın açılışında bulunmak benim için büyük bir mutluluk. Bu yıl fuarın onur konuğu olmamız hepimizi gururlandırıyor. Geniş turizm yelpazemizle buradayız. 16 şirket ve 3 destinasyon bize eşlik ediyor. Turizmi bir devlet politikası olarak değerlendiriyoruz. Güney Amerika'nın önemli bir turizm ülkesiyiz. Bir yıl önce Ertuğrul Günay ile THY'nin Arjantin'e uçuşlarını duyurmuştuk. Buenos Aires destinasyonuna haftada 3 kez uçuş var. Bu yeni güzergah yeni iş akları yaratıyor. 2011 yılında 5 milyon 700 bin ziyaretçi ağırlayarak tarihi bir rekora imza attık.
2012'de de aynı rakamları yakaladık. Özellikle küresel gelirin daraldığı bir dönemde bu büyüme kça önemli. Önümüzdeki dönemde Asya ülkeleri öne çıkmaktadır. Önemli spor elçilerimiz mevcut. Messi bunlardan biri. Messi aynı da THY'nin yüzü olarak ülkemizin adının akıllarda kalmasını sağlamaktadır. Pirî Reis'in ülkesinde olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Bu haritayı Topkapı Sarayı'nda görmek benim için mutluluk verici. Herkesi Arjantin'e davet ediyorum."
Yorumlar
Kalan Karakter: