Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi, belediye, Yerel-Sen ve DİSK'e bağlı Genel-İş arasında imzalandı. Buna göre, ilk yıl ilk dönemde yüzde 25, ilk yıl ikinci dönemde yüzde 20, ikinci yıl ilk dönemde yüzde 20 ve ikinci yıl ikinci dönemde yüzde 18 oranında zam yapılacak.
Belediyeye bağlı kadrolu çalışanları için gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi kapsamında açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Sözleşmeyle beraber bir az de olsa hayat kalitesinin artırılmasına katkı verdik" ifadelerini kullandı.
Tarihi belediye binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuya ilişkin olarak açıklama yapan Mustafa Bozbey, Bursa'ya değer katmak ve Bursalıların problemlerini çözmek amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
EN DÜŞÜK MAAŞ 44 BİN 200 TL OLDU
Bozbey, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Yapılan sözleşmeyle birlikte bir nebze de olsa yaşam standartlarının yükselmesine katkı sağladık. Anlaşma gereği birinci yıl birinci dönem için yüzde 25, birinci yıl ikinci dönem için yüzde 20, ikinci yıl birinci dönem için yüzde 20 ve ikinci yıl ikinci dönem için yüzde 18 artış olacak.
En düşük 44 bin 200 lira civarında maaş alan bir işçimiz, ocak ayından itibaren 52 bin lira civarında, temmuz ayından itibaren ise en düşük 60 bin lira civarında maaş alacak. Tüm işçilerimize ve Bursamıza hayırlı olsun. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte üreteceğimiz değerlerle Bursalıları gülümsetmeye devam edeceğiz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: