Türkiye işini bilenler için bir cennet. Dünya’nın hiçbir ülkesinde yaklaşık 130 gün rapor alıp, dairenin kapısından bile girmeden maaş alan bir devlet memuruna rastlamak mümkün değil Ama bu benim ülkemde revaçta. İnsanın aklına “Devletin malı mi?” sorusunu getiriyor.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevinden 25 Mart 2013 tarihinde alınarak, kendi isteği ile aynı daireye şube müdürü olarak atanan Kasım Aydoğdu, Bölge mahkemesine açtığı davayı kazandığı ve müdürlük koltuğuna oturduğu süreç de , yaklaşık olarak 130 gün rapor kullandı ve daireye hiç uğramadan maaşını aldı.Genel müdürlüğün mahkeme kararını uyguladığı ve müdürlüğü iade ettiği gün ise, tüm rahatsızlıkları ile birlikte sağlık raporu biten Aydoğdu, hemen koltuğa oturdu.
Müdür olmadan raporu hiç bitmeyen Aydoğdu’nun aldığı bu raporlar ise kafaları karıştırdı. Hekimlik yemini eden doktorlar bu raporları nasıl verdi?Aydoğdu eğer gerçekten rahatsız ise ve raporları hak ederek aldıysa, müdürlüğe iadesi gerçekleşir,gerçekleşmez nasıl rapor bitti ve göreve başladı.
Kötü bir emsal olarak tarihe geçen bu rapor olayına ise yetkililerin bir işlem yapıp yapmadığı ise merak konusu .Vatandaşlar ise “adamın varsa” hiç işe gitmeden emekli bile olunabileceğini, Aydoğdu’nun 130 günlük raporunu örnek göstererek mümkün olabileceğini savunmaları ise çok ciddi bir konu olarak karşımıza çıktığı da bir gerçek.
Yorumlar
Kalan Karakter: