Yardımcısı Nihat Matkap, il teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Matkap, Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini hatırlatarak:”Toplumsal hayatımızda bazı sarsıntılar olur. Grevler olur, gezi olayları olur.Türkiye Büyük Millet Meclisinde yanlış kararlar alınır.Bunlar birer sarsıntıdır, tolere edilir.Ama şu anda yaşadığımız olaylar bunlardan çok farklıdır. Bir hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti, sistem krizi ile karşı karşıyadır.Demokrasi sadece seçim sandığından ibaret değildir.Tarafsız hukuk, tarafsız basın olmalıdır.Herkes kendi işini yapmalı.Hükümetler denetlenmelidir.Ama Başbakan ne yapıyor, diktatör ğunu ilan ediyor.Savcıya ihbar gelir, o da incelemesinin ardından operasyonu yapar.Burada yaşadıklarımız herkes görüyor. Adli kolluk yönetmeliği değiştirildi, yargı çöktü.Ne istiyorlar, Başbakan isterse soruşturma yapılır, istemez se yapılmaz.”
2. DALGA 100 MİLYARLIK SORUŞTURMA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, savcıların elinde 100 milyar doları aşan bir yolsuzluk dosyası ğunu belirterek:
“Savcılar kaygılı. Yargı-Emniyet çatışma içine sokuldu.Hükümet ise Hakimler Savcılar Yüksek kurulu ile çatışıyor. Bu şartlar altında sistem çökmüştür.Hükümet güven kaybetmiştir,Türkiye şu anda büyük bir depremi yaşıyor.CHP’nin derdi, Türkiye Cumhuriyeti devletini sağlıkla hale getirmektir.Onun için 30 Mart mahalli seçimlere her şeyden önemli.Türkiye’nin itibarini yerle bir eden hükümetin, yani Ak Parti’nin veda ı gelmiştir.Türkiye’de siyasi harita değişiyor ve CHP rüzgarı esiyor.Türkiye’yi artık CHP yönetecektir.”

Yorumlar
Kalan Karakter: