Güngörer’in Çanakkale zaferi ile igili yayınladığı mesaj şu şekilde:
“Tarih geçmişle gelecek arasındaki köprüyü kuran, aslımızı, kültürümüzü en iyi şekilde anlamamızı sağlayan, doğru istikbal hazırlama idrakini edinmemize yardımcı en önemli unsurdur.
Türk Tarihi büyük zaferlerle, başarılarla doludur. Ama Çanakkale’de Mehmetçiğin kanıyla yazdığı büyük kahramanlık destanı, Kurtuluş Savaşı’nın yolunu açtığı , Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden şahlanışının da abidesi olmuştur. Çanakkale Deniz Zaferi tarihin akışını köklü şekilde değiştirmiş, neticesi çok kesin, tarihe altın harflerle yazılmış, bugünkü bağımsız devletimizin kurulmasında büyük etkisi fevkalade bir zaferdir.
Tarihe unutulmaz bir iz bırakan Çanakkale Savaşları, hem Türk hem de dünya tarihi açısından inkâr edilemeyecek bir öneme sahiptir. Hiçbir cephe, Çanakkale gibi dünya tarihinin akışını değiştiren bir etkiye sebep olmamıştır.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle; “Biz, Çanakkale ruhunu kendimize rehber edinmiş bir milletiz. Çanakkale Zaferimiz millet mefkûremizi artık sarsılmayacak şekilde çelik bir muhafazaya da kavuşturmuştur.
Her 18 Mart’ın, özellikle geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimiz için tarihi iyi anlamaya, geleceğe doğru bir şekilde aktarmaya ve bu vatanın paha biçilemeyecek kıymetli ğu idrakine varmaya vesile olması en önemli temennimizdir.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünün kutlu olmasını diliyoruz. Mehmet Akif’in “Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi” ği büyük kahramanlar, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: