18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü Yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Çanakkale’nin bir imparatorluğun nesebine, meşrebine, inancına bakılmaksızın tüm unsurlarının tevhid bayrağı altında toplandığı son mevzi ğunu belirterek, “ Çanakkale şihidi, ve yüzbinlerin ortak adı o ismin kahramanları hala birliğimizin teminatı, hür ve bağımsız yaşama irademizin ilham kaynağıdır” .
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Çanakkale Zaferi ile ilgili mesajında şunları söyledi;
“Milletimizin hafızasında ihtiva ettiği önem ve yüklendiği mana ile müstesna bir yere sahip Çanakkale’de verdiğimiz mücadelenin ve o mücadele sonunda elde ettiğimiz Çanakkale Zaferinin üzerinden 100 yıl geçti. Tesiri ve hala dün gibi yâd edilen hatıralarıyla Çanakkale bir boğaz ının çok ötesinde anlam ifade eder bu topraklar ve bu toprakların ötesinde kalmış ancak bu topraklarla manevi bağını koparmamış topraklar için.
Tarihinde yüzlerce a girmiş birçoğunda varlık, yokluk sınavından geçmiş milletimiz için Çanakkale’yi unutulmaz kılan ne ın şiddeti, ne toprağa düşen şehit sayısıdır. Çanakkale onlarca yıllık ricata milletimizin tüm unsurlarıyla dur ği yerdir. Çanakkale bir imparatorluğun nesebine, meşrebine, inancına bakılmaksızın tüm unsurlarının tevhid bayrağı altında toplandığı son mevzidir. Çanakkale orada cereyan eden tan ziyade Çanakkale Ruhunun tezahür ettiği ve yükseldiği mevzidir. Topyekûn tüm imparatorluk unsurlarının vatana namahrem eli değdirmeme iradesi Çanakkale’de tezahür etmiştir. Bir ve birlikte yaşama iradesi de Çanakkale’de tezahür etmiştir. Anadolu’dan, Galiçya’dan, Mısır’dan, Kafkasya’dan, Musul’dan her yerden kopup vatan evlatları canları pahasına hür ve bağımsız yaşama iradesine, tevhid ruhuna sahip çıktılar. Üstünden bir asır geçti ancak onların Çanakkale’de yaktıkları meşale hiç sönmedi.
Onların inşa ettiği tevhid ruhu ve miras bıraktıkları değerler bugünün meselelerinin çözümü için de ilham kaynağımızdır. Sefada da, cefada da birlik. Doğu, batı, kuzey, güney vatanın her yerinde, her köşesinde birlik. Nesep, meşrep, mezhep ve inançları kesret sayan ve kesreti zenginlik yapan birlik. Çanakkale’de aynı amaç için birbirine sarılanların; zengin, fakir, kentli, köylü, kökü, kökeni, nesebi ve meşrebine bakılmaksızın hepsinin tek adı vardı; Çanakkale Şehidi. Ve yüzbinlerin ortak adı o ismin kahramanları hala birliğimizin teminatı, hür ve bağımsız yaşama irademizin ilham kaynağıdır.
Aziz şehitlerimizin, bize emaneti vatanımıza ve onların aziz mirası Çanakkale ruhuna dün ğu gibi yarınlarda da sahip çıkmayı, onların vatanları için gösterdiği yürekliliğin karşılığı ğunu düşünüyor, “şehitlerin vuruldukları değil unutuldukları anda öleceğini” idrak etmiş Türk çiftçisi olarak aziz şehitlerimizi ve onların inşa ettiği ruhu asla unutmamak, unutturmamak ve hatıraları ile bıraktıkları mirasa sahip çıkma kararlılığında ğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Çanakkale Deniz Zaferinin 100’üncü Yıldönümünü ve Şehitler Gününü kutluyor, bu vesileyle destansı kahramanlıklarını yüreğimiz titreyerek içimizde hissettiğimiz, aziz şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi, rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum.
Dualarımız Onlarla.”
Yorumlar
Kalan Karakter: