Ak Parti Karaman il teşkilatının Haziran ayı Genişletilmiş İl Divan toplantısında konuşa Lütfi Elvan:”Önemli bir süreçten geçiyoruz. Provakatif bir ortam var ve biz sağ duyu içerisinde hareket etmeliyiz.Çevre amaçlı bir gösteri veya başrı girişimi ile başlayan hadise farklı noktaya geldi.Girişimi yapanlar içinde başlangıçta masum düşünceleri lar olabilir. Ama ,olay çevre boyutundan çıktı, eyleme dönüştürüldü. Biz her türlü riskleri göze alarak şimdiye ğu gibi şimdide tapuları yıktık. Vesayeti ortadan rmaya çalıştık, ekonomide güçlü alt yapıyı oluşturduk. Rantdan, üretmeden kazananları yok ettik.Devrim niteliğinde icraatlar yapan Ak Parti kadrolarıdır.”
KİMSENİN YAŞAM TARZINA MÜDAHİL OLMADIK
TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan:”Biz kimsenin yaşam tarzına müdahil olmadık, insanların daha özgür hareket edebilmelerinin önünü açtık.Alkolü yasaklamadık, gelişmiş ülkelerdeki standartları getirdik.Saat 22.00’den sonra büfeler başta olmak üzere perakende alkol satışını yasakladık. Gelişmiş ülkelere bakın, uygulamamızdan farkıl olmadığı gibi daha katı. Bazı ülkelerde Pazar günleri tamamen alkol satışı yasaktır. Alkol kullanımının bir adabı olmalı, biz hiçbir yasakçı olmadık.Gelişmiş ülkelerdeki standartlar neyse, bizde de aynı.”
GÜÇLÜ ADIMLAR ATACAĞIZ”
Ak Parti Karaman Milletvekili Elvan,g üçlü adımlar atacaklarını belirterek:”Taksim gezi parkında illegal örgütler tekrar piyasada. Kronik problem teröre son noktayı koyuyoruz. Türkiye’nin başka ne problemi kalıyor ki ?Avrupa ülkeleri küçülüyor, sorunlar altında boğuluyor yani gelişmiş ülkeler küçülüyor, Türkiye büyümeye devam ediyor.1980 öncesini bilmeyen 16-17 yaşındaki gençlerimizi ayırıyorum, ortadaki tezgahı iyi anlatmamız gerekir.
Bize daha çok çalışmak düşüyor, yaptıklarımızı, yapaklarımızı anlatacağız.Halkla bütünleşeceğiz.”
EKONOMİMİZ DİMDİK AYAKTA
Bu tür olaylarının 2002 yılı öncesinde yaşanılsaydı, ekonominin allak-bullak olacağınıda hatırlatan Elvan:”Ekonominin sağlığı reel bayraklı oranlarıdır. Bugün ülkemizde reel bayraklı yüzde sıfır.Ekonomimiz sağlam temeller üzerinde dimdik ayaktadır.Bireysel hak ve özgürlükleri biz savunuyoruz, kamu binalarını yakmak hak-özgürlük diye nasıl bağırıyor.Bunlar Türkiye’nin büyümesinden rahatsızlar.Ana muhalefet bireysel hakdan bahsediyor, miting alanlarında değiliz diyorlar, ama onlar var, ordalar.Vurun kardeşler Vurun diyorlar, kime vuruyorsunuz.Bize düşen masum gençlere sahip çıkmaktır.
Gelişmiş ülke olmak için bir adımlarının ğını söyleyen Lütfi Elvan, değerlere sahip çıkmalıyız çağrısı yaptı.

Yorumlar
Kalan Karakter: