Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sizler için milletimiz için bu ülke için çalışıyoruz çünkü biz ülkemizi, ay yıldızlı bayrağımızı, vatanımızı, devletimizi, milletimizi iyoruz." .
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Başta Güneydoğu Anadolu Bölgemiz olmak üzere sıkıntı içerisinde , gerçekten vatandaşımız üzerinde baskı oluşturmaya çalışan o terör örgütünü tamamen yok edeceğiz. Tek bir kişi dahi kalmayacak." .
Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yatırım programındaki 9 tesisin temel atma, 1 tesisinde açılışı için Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Mersin'in Toroslar'dan Ak'e inen geniş arazileri ğunu, burada tarımla uğraşan çiftçilerin kendilerinden yol ve gölet talepleri bulunduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 2019 yılına 23 göletin inşa edileceği bilgisi verdiğini aktaran Elvan, "Bakanımız '2019 yılına 3 yılda 23 gölet inşa edeceğiz' . Ben de Mersin'in de plakası 33, bunu 33 yapalım m. İnşallah 33 göleti Mersinimize kazandıracağız" .
1 Kasım seçimleri öncesi verdikleri tüm sözlerin, vaatlerin tamamını gerçekleştirdiklerini anımsatan Elvan, şöyle :
"Muhtarlarımızın maaşını artıracağız k artırdık mı? Artırdık. Emekli olup kesinti yapılan kardeşlerimiz var bu kesintiyi rdık mı? Kaldırdık. Seraları lara, seralarını modernize etmek isteyenlere bayraklı siz 100 bin lira kredi desteği vereceğiz k, vermeye başladık mı? Başladık. Gençlerimize 50 bin liraya bayraklı siz tamamen hibe proje bazında destek vereceğiz k. Projeni getir 50 bin liranı al iş arayan değil, iş veren konumuna gel k. Krediye ihtiyacın varsa 100 bin liraya bayraklı siz kredi vereceğiz k. Kırsal alanda yaşayan gençlerimizi oralarda tutabilmek için 30 bin lira proje bazlı destek vereceğiz k. Bunun da uygulamasına başladık. Neden çünkü o gençlerimiz projesini hazırlayacaklar, hem o kırsal alanda kalıp hem geçimini temin edecekler k. Bunların hepsini gerçekleştirdik. Peki ne lık bir sürede gerçekleştirdik? 3 aylık bir sürede gerçekleştirdik."
Elvan, Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanlara, büyümesinden gelişmesinden rahatsız lara karşı da en güzel cevabı vermeye devam edeceklerini vurguladı.
Terörle sonuna mücadele edileceğini ifade eden Elvan, şunları söyledi:
"Bölücü terör örgütüne karşı o teröristlerin tamamı ortadan rılıncaya o kararlılığımız devam edecek. İnşallah başta Güneydoğu Anadolu Bölgemiz olmak üzere sıkıntı içerisinde , gerçekten vatandaşımız üzerinde baskı oluşturmaya çalışan o terör örgütünü tamamen yok edeceğiz. Tek bir kişi dahi kalmayacak. Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da vaatlerimizi gerçekleştirdik. Bir başka alanda da reformlarımızı yapmaya başladık. Şunu söylemedik, 'etrafımız ateş çemberi terörle mücadele ediyoruz. Bu reformlar da bir süre beklesin' demedik. 3 aylık program kapsamında reformları gerçekleştirme oranımız yüzde 70'e ulaştı. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sizler için milletimiz için bu ülke için çalışıyoruz çünkü biz ülkemizi, ay yıldızlı bayrağımızı, vatanımızı, devletimizi, milletimizi iyoruz."
Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Mersin'e yapılan yatırımları yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.
"Hortumları kestik"
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Mersin'i çiçek gibi yapacaklarını, büyük projeler hazırladıklarını söyledi.
Hükümetin millet için ne gerekiyorsa yaptığını vurgulayan Eroğlu, "1 Kasım seçimlerinden önce hükümetimiz, Başbakanımız size ne vadetmiş ise şu ana vaatlerimizin 100'de yüzünü gerçekleştirdik. İşte Türkiye Cumhuriyeti tarihinde seçimlerde va p de 3 ayda bütün vaatlerini gerçekleştiren bir hükümet olmanın gururunu yaşıyoruz." .
Bugün 9'u temel atma 1'i de açılış olmak üzere 280 milyon liralık 10 tesis için program düzenlediklerini anımsatan Eroğlu, şöyle :
"Mersin'e gelirken elimiz boş gelmek caiz değil. Gelirken heybemiz dolu olarak . Getirdiğimiz müjdeler var. Ben daha önce de geldiğimde yaklaşık 2 milyar liralık 58 müjde vermiştim. Bu sefer gelirken 37 adet daha müjde hazırladık. Böylece 95 tane müjdeyle Mersin'i ihya edeceğiz. Bütün sulamalar, barajlar, göletler, ormancılık faaliyetleri, dere ıslahları, milli parklarla ilgili çalışmaların hepsini gerçekleştireceğiz. Mersin ormanlık alan açısından Türkiye'nin en zengin illerinden birisi. Artık her şey millet için düsturuyla devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ği gibi 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla hareket ediyoruz. AK Parti hükümetlerinden önce Mersin yatırımlarda unutulmuş bir ildi."
Eroğlu, Mersin'in her şeyin en güzeline layık ğunu, daha da büyüteceklerini bildirdi.
Ak Gelişim Projesi'ni hazırladıklarını ve 2019 yılı sonuna 3 bin 725 tesisi yapacaklarını anlatan Eroğlu, 37 milyar liralık yatırım yapılacağını bu yatırımlardan Mersin'in de payını alacağını aktardı.
Bal ormanları kurduklarını ve arıcılar için organik bal üretim tesisi yapacaklarını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:
"Dünyanın en şifalı balı Mersin'de üretilecek. 32 tane mesire yeri hazırlayacağız. 15 tane tabiat turizm alanı hazırlayacağız. Bütün bu paralar nereden geliyor, bu yatırım nasıl yapılıyor? 3 tane hortum kesildi. Bunlar artık millete hizmet olarak akmaya başladı. Birincisi eski Türkiye'de bayraklı hortumu vardı. Sizlerin alın teriyle kazandığınız, yatırdığınız vergilerin yüzde 86'sı bayraklı lobisi tarafından hortumlanıyordu. Size bir şey yapılmıyordu ama biz hortumları kestik. İlaç lobisinin hortumları vardı. Bir de ihale lobisinin hortumu vardı. Eskiden bir gölet sulaması hariç 22 yılda 45 milyona bitiyordu. Şimdi biz aynı göleti 18 ayda sulamasıyla birilikte 4,5 milyon liraya bitiriyoruz. Hortumlar kesilince havuz dolmaya başladı, bu havuzun suyu da millete hizmet olarak akıyor."
Konuşmaların ardından 280 milyon liralık 1 tesisin açılışı 9 tesisin de temel atma töreni gerçekleştirildi. Törenin sonunda vatandaşlara ceviz, badem, zeytin fideleri dağıtıldı.
Programa, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Yorumlar
Kalan Karakter: