Karaman Sevgi Evleri’nde görevli bazı Bakıcı Annelerin yer aldığı bir WhatsApp grubundaki yazışmaların basına yansımasının ardından, yetim çocuklara sistematik kötü muamelede bulunulduğu iddiaları gündeme geldi. İddiaya göre, bu kişilerin “sağlam referansları” bulunduğu için kimsenin müdahale edemediği öne sürüldü.
Ayrıca bazı bakıcı annelerin, İl Müdürlerini görevden aldıracak kadar güçlü bir yapı oluşturduğu ve durumun “çeteleşme” boyutuna ulaştığı iddia edildi. Konunun daha önce Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seval Yılmaz’a iletildiği ancak bahsi geçen kişilerin güçlü referansları nedeniyle herhangi bir işlem yapılmadığı ileri sürüldü.
İddiaların basına yansıması sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, bugün Karaman’a sürpriz bir ziyarette bulundu. Yenigün ilk olarak Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli’yi ziyaret ederek Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı, ardından makamda bir süre görüştü.
Bakan Yardımcısı Yenigün’ün, iddiaların odağındaki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda incelemelerde bulunması ve İl Müdürü Seval Yılmaz ile yetkililerden detaylı bilgi alması bekleniyor. Ziyaretin sonuçlarının önümüzdeki günlerde netleşmesi tahmin ediliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: