Ankaralı ünlü işadamlarından FETÖ'yle bağlantılı isimler, hem bakanlık hem de Ankara Ticaret Odası'na (ATO) gönderildi. Listede 30 ATO üyesi işadamı var. Bu isimler arasında bir başkan yardımcısı ile 11 kişilik yönetimden 5 kişi de bulunuyor.
FETÖ'cü bazı işadamlarının 17-25 Aralık'tan sonra MÜSİAD'a üye kları da belirlendi.
Ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın talimatıyla bu isimlerden bazıları üyelikten çıkarıldı.
Listedeki bir ismin, daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir şirkette genel müdür ğu öğrenildi.
Liste ortaya çıktıktan sonra ATO Başkanı Salih Bezci, kendi yönetiminde yer alan isimleri istifaya çağırdı ve “Tüm Türkiye FETÖ gerçeğini 17-25 Aralık sürecinde görmüş, öğrenmiştir. Bu tarihten sonra FETÖ'yle ilişkisi devam eden ya da sempati duyan kim varsa ATO dahil tüm sivil toplum örgütlerinden istifa edip gitsin” .
Yorumlar
Kalan Karakter: