Yozlaşma ile mücadelenin ismi: "Bahattin Yıldız"

TAKİP ET

İnsan ve Medeniyet Hareketi Karaman Şube Başkanı Muhammet Çağlıyan, Şubat ayında gerçekleştirilecek “Şehitler ve Şahitler” seminerlerinin ilkinin bugün gerçekleştirileceğini duyurdu. Başkan Çağlıyan bu akşamki programa ilişkin şu açıklamayı yaptı: 
“İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu üyesi gönül adamı Muhammed Fesih Kaya beyefendinin sunumu ile Bahattin Yıldız’ın şahitliğini konuşacağımız, ‘Şehitler ve Şahitler’ programımıza davetlisiniz. Katılımınız bizlere onur verecektir.” 
Seminer bu akşam saat 20.00’da İMH Karaman Şubesi Erdem Kitap Kahve’de (Mehmet Akif Ersoy Mah. Şehit Adnan Ateş Cad. No. 38/1 Karaman Merkez)
Bahattin Yıldız Türkiye’de günümüz İslami Hareketinin filizlendiği 70-80’li yıllarda tarihe silinmeyecek izler bırakmış önemli isimlerinden birisi. Osmanlının son döneminden başlayarak 1950’lere kadar devam eden yozlaşma sürecinin etkilerinin silinmesi için çabaların yoğunlaştığı bir zaman dilimini dolu dolu yaşayan isimlerden birisi.
Henüz lise yıllarında iken MTTB ile tanışan ve bu bünyede hayırlı hizmetlere omuz veren Bahattin Yıldız, gerek akranlarına gerekse de kendinden sonra gelen nesillere yaptığı olumlu katkılarla anılacak. İzmir İmam-Hatip Lisesinde hem İslami kimliğini inşa edip hem de sporcu kişiliğiyle öne çıktı. Lisenin güreş takımında yer aldı. Kitleleri etrafında toplayan bir özelliğe sahip olan Bahattin Yıldız bu özelliklerinin de etkisiyle sevilen, sayılan ve etrafında toplanılan bir önder kişi olarak ortaya çıktı.
BAHATTİN YILDIZ KİMDİR?

Bahattin Yıldız


 

Bahattin Yıldız insan ve medeniyet hareketi Muhammet Çağlıyan Muhammed Fesih Kaya