Karaman'da bulunan kaleler

TAKİP ET

Karaman'da 6 tane tarihi kale bulunmaktadır

- Karaman Kalesi
- Ermenek Kalesi
- Mennan Kalesi
- İlisıra Kalesi
- Ermenek Divle Kalesi 
- Gaferiyet Kalesi - Kazımkarabekir

Karaman Kalesi
Selçuklular tarafından 12. yüzyılda inşa edilen karaman kalesi iç içe surdan ibarettir. bunlardan dış kaleden çok az belirti vardır. (eski hapishane civarı) bu gün görkemli olarak iç kale ayakta durmaktadır. karaman kalesi ülkemizin en gösterişli ve ayakta kalabilen kalelerindendir.


Ermenek Kalesi

Kale sığınak, mesken ve zindan olarak kullanılmıştır. kalede tabii mağaralar da bulunmaktadır. karamanoğullarının ilk kalesidir. ermenek'in kuzeyini baştan başa kaplayan büyük kayanın orta kısmında yer alır. evliya çelebi seyahatnamesinin ermenek ile ilgili bölümünde kaleyi anlatırken; "göklere ser çekmiş kırmızı bir dağın ortasında tanrı kudretiyle yapılmış bir kaledir.


Mennan Kalesi - Ermenek

Ermenek'tedir. Mennan sığınılacak yer manasına gelir. kale dik bir dağın üzerinde yalçın kayalarla inşa edilmiştir. karamanoğulları bu kaleyi bir hileyle osmanlı gedik ahmet paşa'ya kaptırmasından sonra pir ahmet beyin kendini intihar ettiği kale bu kaledir.


İlisıra Kalesi 

Karaman'ın Yollarbaşı köyü'nde, imirme denen yerdedir. eski bizans devrine aittir. kale kalıntılar şeklindedir. lystra kalesi olarak da bilinir. civarında bizanslılara ait bir kilise vardır.


Ermenek Divle Kalesi

Karaman'ın Ayrancı ilçesinin divle (üç harman) köyündedir. bir apartmanı andıran kale, çok katlı olup, yerleşim mağaralar içerisinde ve toplu mesken halindedir. selçuklular , karamanoğulları ve osmanlılar zamanında daima faal olarak bulunmuştur.

Kazımkarabekir Gaferiyet Kalesi 

Kazımkarabekir ilçemizdedir. gaferiyat eskiden bir kale ile çevrili iken, insanların kale duvarlarını yapı taşı olarak kullanmaları sonucu kale yok olup gitmiştir. bugün yalnız bir giriş kapısı kalmıştır. kapının kemerini 21 zıvanalı taş tutmaktadır.