Kaçak et hortladı mı?

TAKİP ET

Karaman'ın en büyük sorunlarından birisi olan mezbahada yaşanan sorunlar nedeniyle merdiven altı diye tabir edilen kesimler artarken, çardak ve ahırlarda sağlıksız şekilde yapılan hayvanların etleri ise sağlımızı tehdit ediyor.

Karaman’da mezbaha sorunu nedense bir türlü çözülemiyor ve bunun neticesinde de denetimsiz ve kontrolsüz şekilde yapılan hayvan kesimlerinin insan sağlına çok büyük zararlar verdiği iddia edildi. Sorunlu olan tek mezbahada yapılan kesimlerin rakamları ile şehirde tüketilen etler arasında bir uçurum olduğu ve bunun sonucu olarak da merdiven altı diye tabir edilen çardak, ahırlarda özellikle küçük baş başta olmak üzere büyük baş hayvan kesimlerinde hijyenik olmayan ortamlarda gerçekleştirildiği iddiaları tedirginlik yarattı.
MEZBAHA SORUNUNU KİM ÇÖZECEK 
Karaman’da mezbaha sorunu bir gerçek. Yıllardır sorumlular mezbaha sorununu çözeceğini vaat eder ancak icraata gelince kimse kılını kıpırdatmaz. Belediye mi yapar, Valilik Özel İdare vasıtası ile mi yaptırır, siyasiler mi girer devreye Sivil toplum kuruluşları mı düğmeye basar, bilemiyoruz ama Karaman’da modern yeni bir mezbahanın yapılması artık kaçınılmaz hale geldi.
KESİMLER AHIRLARDA YAPILIYOR İDDİASI
Konu ile ilgili olarak gazetemize gelen ihbarlar doğrultusunda yaptığımız araştırma da vahim sonuçları ortaya koyuyor. Mezbahada yapılan günlük kesimlerin sayısı ile miktarının belli olduğunu ancak kentte et tüketiminin burada yapılan kesimlerin çok üzerinde olmasının, kesimlerin ahırlar, çardaklarda merdiven altı diye tabir edilen yöntemlerle gerçekleştirildiği ve birçok kasap da kaçak etlerin satıldığı ortaya çıkıyor.
DENETİMLER YETERSİZ Mİ 
Karaman’ın tek mezbahasının bile sağlıklı olmadığı, yetersiz kaldığı iddiaları yıllardır konuşulur ancak, alternatifi olmadığı için buraya göz yumulduğunun ne kadar gerçek olduğunu yetkililerin açıklaması gerekiyor.
Ahır ve çardaklarda kesimlerin rekor seviyeye ulaştığı Karaman’da henüz kaçak et yakalanmaması, imha edilmiş olması paylaşımlarına hiç rastlamadığımız için de denetimlerin yetersiz kaldığını ortaya koyuyor.