Hedef: "Müslümanları İslamlaştırmak"

TAKİP ET

Karaman'da açılışı yapılan İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin Karaman Şube Başkanı Muhammet Çağlıyan, 'Temel ahlaki ilkeleri karakter haline getirmiş, kişiliğine güven duyulan, çağın şartlarını kavramış, mücadeleci, özgüven sahibi, ufku açık, azimli, işinin ehli, nitelikli bireylerden oluşan bir topluluk oluşturmak için Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in de dediği gibi hedefimiz, Müslümanları İslamlaştırmaktır' dedi

İslami Hareket davası şuuruyla 2007 yılından buyana Karaman’da her yaştan her kesimin kalbine dokunan Erdem Kültür Ahlak ve Dayanışma Derneği, (ERDEMDER) İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin (İMH) Karaman Şubesi olarak yola devam edecek. Yunuskent Futbol Sahası karşısı Karaman Gençlik Merkezi yanındaki Hareket binası önünde İMH Karaman Şubesi’nin açılış programı yapıldı.

 

Programda konuşan İMH Karaman Şube Başkanı Muhammet Çağlıyan, “Amacımız takva ekseninde toplumsal bir değişimi gerçekleştirmektir. Bu amaca doğru giderken, istişari mekanizmasının işletilmesini hassaten önemsiyoruz. Sağlıklı bir toplumun inşası için, öncelikle erdemli ve nitelikli nesiller yetiştirmekten geçtiği bilinciyle, ötekileştirmeden birleşmeyi ilke olarak benimsiyoruz. Temel ahlaki ilkeleri karakter haline getirmiş, kişiliğine güven duyulan, çağın şartlarını kavramış, mücadeleci, özgüven sahibi, ufku açık, azimli, işinin ehli, nitelikli bireylerden oluşan bir topluluk oluşturmak için Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in de dediği gibi hedefimiz, Müslümanları İslamlaştırmaktır. Sloganımız ise, ‘İnan ve mücadele et.’” dedi. 
İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin değer odaklı inanç, ahlak, erdem, birliktelik ve kardeşlik gibi kavramlarla yola çıktığını kaydeden İMH Genel Başkanı Kemal Özden, “İnanıyorum ki bu kavramlar yer yüzünü güzelleştirecek kavramlardır. Eğer biz gerçekten bu değerlerin içini samimi bir şekildi doldurabilir ve hep birlikte bu değerlerin etrafında toplanabilirsek, Rabbim bizlere arzu ettiğimiz takva eksenindeki toplumsal değişim ve dönüşümün şahitleri kılacaktır” şeklide konuştu. 

 

İSLAMİ CAMİALAR BİRLİK OLMALI

“İslam-i camiaların tamamı; topluma, millete, insanlığa ve geleceğe umut verici bir söz söylemeli” diyen Başkan Özden, “Toplumun öncüsü olacak, onlara önderlik edecek ve Allah’ın izniyle, onları cennete götürecek değerler üretmeli. Hangi birimiz kardeşliğin, birliğin, iyiliğin, güzelliğin, ferasetin, basiretin bizi yanlış yola götüreceğini ya da bizi doğrudan uzaklaştıracağını söyleyebilir ki? İslami camialar bu şuurla birlik içinde hareket etmeli” çağrısını yaptı.

  

MÜSLÜMAN YERYÜZÜNDE ESER BIRAKMALI

Her Müslüman’ın yeryüzünde bir eser bırakması gerektiğine dikkat çeken Başkan Özden, “Başkalarına zarar vermesi muhtemel, yoldaki bir taşı kaldırma eyleminden tutun da bu işin zirvesi olan Allah yolunda mücadele etmeye kadar yapılacak her iş yeryüzüne bir eser bırakmaktır. Bu milletin kendi değerlerine sımsıkı sarılıp Allah’a teslim olup İslam’ı kendisi için tek din, Peygamberimizi (aleyhissalatu vesselam) kendisi için tek önder, tek lider kabul ettiği gün yer yüzünün inşası da başlamış olacak” serzenişinde bulundu. 
  

 

insan ve medeniyet hareketi Mehmet Güney Muhammet Çağlıyan Kemal Özden İnsan ve Medeniyet Hareketi Karaman