Ermenek Mennan Kalesi

TAKİP ET

Burası neresi? Ermenek ilçesinde bulunan Mennan Kalesi, Ermenek'teki iki önemli kaleden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kale, Minan veya Meyan isimleriyle de bilinmektedir. Coğrafi açıdan zorlu bir konumda bulunması kalenin geçmişte ele geçirilmesini ve kaleye zarar verilmesini zorlaştırmıştır.

Kalenin ne zaman, kimler tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Bununla birlikte kaleyi aktif bir şekilde son kullanan topluluğun Karamanoğulları Beyliği olduğu düşünülmektedir. Bundan önce de kalenin Hitit, Lidya, Asur, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlılar tarafından kullanıldığı bilinmektedir.

Kaleye Mazı yaylası üzerinde bulunan dar bir yoldan çıkılmaktadır. Kale içinde sarnıçlar, depolar, burçlar ve gizli tüneller gibi önemli yapılar varlığını korumaya devam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Mennan Kalesi, tarih, doğa ve fotoğraf tutkunlarına büyüleyici güzellikler sunmaktadır. Her ne kadar kaleye ulaşmak zorlu bir yolculuğu gerektiriyor olsa da, eğer kondisyonunuza güveniyorsanız bizce Karaman tarihi yerler listenize mutlaka bu güzel eseri de dahil etmelisiniz.

Adres: Merkez, Görmeli Köyü, Ermenek, Karaman
Ziyaret saatleri: Gün boyu
Giriş ücreti: Ücretsiz