Dünya Alzheimer Günü nedeniyle toplumu bilinçlendirmek ve hastalığa dikkat çekmek amacıyla hastane giriş katında açılan stantta vatandaşlara Alzheimer ile ilgili bilgiler veren Başhekim Yardımcısı, Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Sümeyye Fatma Özer, vatandaşlara yaşlılık dönemindeki unutkanlıklarını doktorları ile paylaşma önerisinde bulundu.
Stantta vatandaşlara Alzheimer'in yaşlılıkla beraber ortaya çıkan ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan, günlük yaşam aktivitelerini etkileyen ilerleyici bir beyin hastalığı olduğu anlatıldı.
Öte yandan ise hastalığın belirtilerinin öğrenme güçlüğü, konuşma bozuklu, yolunu kaybetme, kişileri tanıyamama ve karar verme güçlüğü olduğu vatandaşlara aktarılarak, her gün egzersiz yapılmasını, sağlıklı beslenmesini, hayvansal yağların az tüketilmesini ve sigaradan uzak durulması önerilerinde bulunuldu.
Alzheimer standı açıldı
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stant açılıp, halkı bilinçlendirmek için broşür dağıtıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: