Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, yılın ahisi seçilen Abdullah Muldur'a ahilik kaftanı giydirdi.
Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki törende konuşan Pekoğlu, ahilerin her dönemde adalet ölçüsünün ve birliğin manevi emniyet duvarları olduğunu söyledi.
Pekoğlu, Türk ve İslam kültürünün yaşandığı devletlerde, yöneticilerle ahilerin birlikte hareket ettikleri takdirde toplumsal huzuru sağladıkları ve koruduklarını vurguladı.
Konuşmaların ardından yılın ahilerine, kalfalarına ve çıraklarına plaket takdim edildi.
Ahilik geleneği Karaman’da unutulmadı
Cumhuriyet Parkında düzenlenen törende, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahaddin Pekoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: