Bakan Uraloğlu, sanayinin Marmara üzerindeki ağırlığını mümkün olduğunca seyrelterek, Ankara-Konya-Karaman-Nevşehir ve Aksaray üzerindeki bir hatta yayılmasını sağlamak istiyoruz açıklamasının ardından, TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri, Gürbulak sınır kapısı danışma kurulu üyesi, Karaman Ticaret Borsa Başkanı Ekrem Çavaş, 2.Marmara’nın kaçınılmaz olduğunu ve bunun içinde deprem riski az, sanayiye elverişli Karaman’ın ağırlıklı olduğu ve Konya, Ankara, Nevşehir ve Aksaray’ında içine alan bölgeye yayılması gerektiğini savundu.
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Marmara’da sanayi yoğunluğunun azaltılmasına alternatif iller arasında Konya ve Karaman’ı da açıkladı.
ANADOLU SANAYİ HATTI!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üretim, sanayi merkezleri ile limanlar arasındaki bağlantının demiryolları üzerinden sağlanması için çalıştıklarını belirterek, “Sanayinin Marmara üzerindeki ağırlığını mümkün olduğunca seyrelterek, Ankara, Konya, Karaman, Nevşehir ve Aksaray üzerinde bir hatta yayılması sağlamak istiyoruz” dedi.
MARMARA RAHATLATILMALI!
Bir deprem gerçeği olmasının yanı sıra Marmara Bölgesi’ni her açıdan rahatlatmak gerektiğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, “Tüm sanayi kuruluşlarının taşınması elbette mümkün değil ancak sanayici için Anadolu’da cazip alanlar oluşturarak en azından bundan sonraki sanayi yatırımlarının oralarda gerçekleşmesini sağlamak mümkün” dedi.
KARAMAN OLARAK HAZIRIZ
Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarını gündeme alan Türkiye Odalar Borsalar Birliği Gümrük ve Turizm işletmeleri, Gürbulak sınır kapısı danışma kurul üyesi ve Karaman Ticaret Borsa Başkanı Ekrem Çavaş, 2. Marmara bölgesinin Konya-Karaman arasında hayata geçirilmesi için Bakan Lütfi Elvan’ın yıllar önce hazırladığı projenin öneminin çok fazlaca olduğunu belirterek:
“Ülkemiz ekonomisinin Marmara’da merkezlenen üssün çok merkezli bir duruma gelmesi gerekir. Artık tam doluluk yaşayan ve yükü kaldıramayacak duruma gelen Marmara bölgesinde, deprem riskini de gözden kaçırmadan Marmara sanayisinin Ankara, Konya, Karaman, Kayseri, Nevşehir ve Aksaray’a yayılması gerekir. Karaman olarak buna hazırız diyebilirim. Eksiklerimizi tamamlarız ve ekonomiye büyük katkı sağlarız. Deprem riski az olan Karaman ‘da devam eden Konya-Karaman-Mersin hızlı tren ile yük taşımacılığı da çok büyük artı olacaktır ve üretilen ürünlerimiz çok kısa sürede Mersin limanına ulaşacaktır ki, bu nakliye yükünün de yarı yarıya azalması anlamına gelir ve sanayicimizin uluslararası alanda rekabet gücü artacaktır.”
“2. Marmara için Karaman ideal”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya’ya bir dizi incelemeler ve ziyaretlerde bulundu ve Konya’da İl Koordinasyon Toplantısı öncesinde gündeme ilişkin, bakanlık projeleri ve Konya’ya yapılan ulaştırma ve altyapı alanındaki yatarımlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: