Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava tahminlerine göre, 14 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bugün öğle saatlerinden itibaren yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra, bazı kesimlerde yağışların şiddetini artıracağı tahmin ediliyor.
Ege’nin güneydoğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney bölgeleriyle Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Adana, Ankara ve Çankırı bölgelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.
Yetkililer, bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi sorunlara karşı insanların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olacağı tahmin edilmezken, sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinde seyretmeyi sürdüreceği belirtildi.
HAFTA SONU YAĞIŞLI GEÇECEK
Bunun yanı sıra, yurt genelinde kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde ise güneyden esecek olan rüzgarın, yağış anlarında ve özellikle Doğu Anadolu’nun doğusunda ara ara kuvvetli (saatte 30 ila 60 kilometre hızla) eseceği tahmin ediliyor.
Öte yandan, hafta sonu plan yapan kişiler için de kötü haber gelirken, Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin raporuna göre, cumartesi ve pazar günleri İstanbul başta olmak üzere ülkenin büyük bir bölümünde yağışlı hava etkili olacak.
Yetkililer, kuvvetli yağışlar ve ara ara şiddetlenecek rüzgâr yüzünden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı insanların gerekli tedbirleri alması için uyarı yaptı.
HABER MERKEZİ