Hava sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaşmasıyla beraber özellikle Ege Bölgesi’nde birçok noktada orman yangınları başlarken, ülkenin başka bir bölgesinde de kar yağışı etkili oldu. Karadeniz Bölgesi’nin yüksek noktalarında temmuz ayında herkesi hayrete düşüren bir doğa olayı yaşandı.
Bu kapsamda, Rize’nin Ovit Yaylası’nda yaz mevsiminin ortasında kar yağışı etkili oldu. 3 Temmuz’u 4 Temmuz’a bağlayan gece, yaklaşık 2 bin 600 m rakımdaki yaylada gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, herkesi şaşkına çevirdi.
Hava sıcaklıklarının yerini bir anda düşen sıcaklıktan sonra kar yağışının etkili olması vatandaşların ilgisini çekti. Söz konusu olay, farklı sosyal medya hesaplarına ve yerel basına yansırken, bazı haberlerde Balıklı Yaylası gibi yüksek kesimlerde de kar yağışının etkili olabileceği ifade edildi.
SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Uzmanlar, Karadeniz Bölgesi’nin özellikle 2 bin 400–2 bin 600 m’yi aşan yükseltilerinde, yaz mevsiminde bile zaman zaman kar yağma eğiliminin bulunduğuna dikkat çekti Fakat, temmuz ayı gibi yüksek sıcaklıkların yaşandığı bir zamanda kar yağışının etkili olmasının nadir görülen bir olay olduğu aktarıldı.
Rize’nin Ovit Yaylası’na temmuz ayında yağan kar, doğaseverlere unutulmaz anlar yaşatırken, nadir görülen bu durum ise sosyal medyada büyük ilgi gördü.
HABER MERKEZİ