Türk Tabipleri Birliği (TTB), aile hekimlerinin sorunlarını ve taleplerini duyurmak amacıyla 5-7 Kasım 2024 tarihleri arasında 3 gün sürecek bir iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu. Eylem süresince sağlık hizmetlerinin resmi tatil düzeninde sunulacağı bildirildi.
Ancak, Karaman’daki aile hekimleri vatandaşların sağlık hizmetlerinden mahrum kalmaması için bu eyleme katılmama kararı aldı. Karaman'daki bazı haber siteleri ise TTB'nin duyurusundan yola çıkarak, Karaman'daki aile hekimlerinin iş bıraktığını manşetlerine taşıdı. Bu durum, halkın yanlış bilgilendirilmesine neden olduğu için tepki çekti.
Diğer taraftan TTB, bu eylemin sağlık çalışanlarının anayasal hakları kapsamında gerçekleştirileceğini ve hekimlere hukuki destek sağlanacağını açıkladı. Ancak Karaman'daki aile hekimleri, sağlık hizmeti hakkını korumak adına yapılacak eylemler kapsamındaki iş bırakma eylemine katılmama kararı aldı.

Bu gelişme, Karaman'da eyleme katılmayan hekimlerin duruşunu ortaya koyarken, doğru bilgi aktarımının önemini de bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar 5
Kalan Karakter:
Karaman Hekimlerini tebrik ediyoruz, sagolsunlar
Kalan Karakter: 1000
Bu karaman medyası tam olarak öğrenmeden nasıl böyle bir yalan haber yapıp halkı galyana getirebiliyorlar.Bu haber anlayışı böyle olamaz.Bu ortalığı karıştırmak demek.Bu medyacılık böyle olmaması gerekir.Kınıyorum Karaman medyasını.
Kalan Karakter: 1000
İnsan onuru ayaklar altına alınırken bile sesini çıkarmaktan korkuyorsa burda söyleyemeyeceğim şeyler yapılsa bile sesini çıkarmayacaktır nokta
Kalan Karakter: 1000
Üstün başarı ödülü verilsin hepsine, maşallah ????
Kalan Karakter: 1000