
Geçtiğimiz günlerde gazetemizin manşetinden AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk’ün Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi H. İbrahim Taşçı’nın makamını bastığını duyurmuştuk. Karaman’da yaşanan bu olay ulusal basının da gündemine girdi. Sözcü Gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk Karaman’da yaşanan “Hastane” olayıyla ilgili AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk’le görüştü. Saygı Öztürk Başkan Murat Öztürk’le yaptığı görüşmenin detayını vermeden önce şu sözleri yazısının başına ekledi: “Seçim yenilgisinden sonra AKP il teşkilatlarında bir dağınıklık, gerginlik var. Bugüne kadar her dedikleri bürokrasi tarafından genelde yerine getirilen il başkanlarının şimdi pek sözü dinlenmiyor. Bu durum, parti yöneticilerini de öfkelendiriyor ve onların yanlış yapmalarına neden oluyor.”
Bu giriş paragrafının ardından Başkanı Murat Öztük’le yaptığı görüşmeyi kaleme alan Saygı Öztürk, “AKP Karaman İl Başkanı Murat Öztürk’e hastanede yaşananları sordum. Şunları söyledi: ‘Başhekimle, hastaneyle ilgili vatandaşlardan bize şikayet geliyor. Özellikle göz polikliniğinden randevu alınamıyor. Basit bazı işlemler hastanede yapılmıyor, vatandaş Konya’ya gönderiliyor. Başhekim ve bazı doktorlar arasında inatlaşma var. Doktorlar, randevu fazlası bir kişiyi bile muayene etmiyor. Hastane yönetiminin olup bitenlere karşı umursamazlığıyla ilgili şikayetler geliyor. Ve bunlar bize aktarılıyor. Bu konuları görüşmek için başhekimi davet ettik. Hastane ile ilgili sıkıntılar ve şikayetlerin olduğunu belirttim. Gelmeyince iki yardımcımla birlikte odasına gittik. Bizim şikayetlerle ilgili anlattıklarımıza geçersiz cevaplar verdi. Personelin çalışma saatlerini kafasına göre önce değiştirdi, sonra eski haline getirdi. Böyle bir değişikliği niçin yaptığını, sonra niçin eski haline getirdiğini sorduğumuzda bunu da izah edemedi.
Başhekim ve personel arasındaki sürtüşme vatandaşa da yansıyor. Göz başta olmak üzere kadın doğum, cerrahi, dahiliye bölümlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdik. Kendisinden yönetim zafiyetlerini düzeltmesini istedik. Vatandaşın günlerce randevu alamadığını belirttik. Bunların düzeltilmesi gerektiğini anlattık. Bazıları bu gidişimizi siyaseten bize karşı fırsata çevirmek, kendilerine alan açmak istiyor.’”
Yorumlar 2
Kalan Karakter:
Personelin çalışma saatlerini kafasına göre önce değiştirdi, sonra eski haline getirdi. Demiş de onu değiştiren Ahmet yılmazdır. Milleti öğlen 12 gece 12 işe getirtti, gece 12de işten çıkanlar eve gidecek araba bulamadı, patır patır kalp sorunları yaşadı çalışanlar. İşçiler kaç kere gelip sizden de yardım istediler ama Ahmeti ya ikna edemediniz ya da etmek istemediniz.
Taşçı eski düzene getirdi, gerisini bilmem, derdinizi bilmem ama yalan konuşmayın saatleri zırt pırt değiştiren Ahmettir.
İşçiler Ahmete hakkını helal etmeyecek.
Kalan Karakter: 1000
Hala makamıma davet ettim diyor. Sen bir il başkanısın, başhekimi davet etmeye makamın yetmez, gazeteci soramıyor mu bu soruyu, bunlar nasıl gazeteci ya
Kalan Karakter: 1000