Zirvenin adı Karaman!

TAKİP ET

Şehrimizin yüz akı Karaman Futbol Kulübü ligde oynadığı 12 maç sonunda liderliğini kimselere vermedi.

Temsilcimiz TFF 3. Lig 2. Grubun başladığı tarih olan 4 Eylül 2022’den beri oturduğu liderlik koltuğunu kimseye bırakmayarak 12 haftadır ligde lider olarak gönüllerde taht kurdu.
KÜME DÜŞMEMEK BAŞARI SAYILIYORDU 
Geçen sezon feleğin çemberinden geçen Karaman Belediyespor, kümede kalma mücadelesi veriyorken elini taşın altına koyan Han kardeşler ilk olarak takımın transfer yasağını kaldırdı. Transfer sezonun kapanmasına az bir süre kala yönetime seçilen Han kardeşler devre arası son anda 4 oyuncuyu transfer etti. Karaman FK kümede kalma mücadelesinde doğrudan rakipleri olan Sancaktepe ve Hendekspor ile berabere kalması sonucu Han kardeşler teknik direktör değişimine gitti. Yeni teknik direktör UEFA-Pro Lisans sahibi Volkan Uluç oldu. Karaman FK Volkan Uluç önderliğinde 11 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile sezonu küme düşme hattının 1 puan önünde 12. sırada tamamlayarak kümede kalmayı başardı. Kümede kalmak Karaman için büyük bir başarı olarak görülüyordu.
YENİ SEZON SİL BAŞTAN
Geçmişin kötü izlerini silmek için kollarını sıvayan Onursal Başkan Mehmet Ali Han ve Süleyman Han yeni sezon planlamasını daha geçen sezondan yaparak bu konuda ne kadar bilgili olduklarını gösterdiler. Han kardeşler öncelikle mevcut oyuncularla yollarını karşılıklı olarak ayırdı. Mevcut teknik direktör Volkan Uluç ile de karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Bu gelişmelerin ardından merakla beklenen yeni teknik direktörü Karaman FK sosyal medya hesabından açıkladı. Geçen sezon Karaman FK ile aynı grupta şampiyon olan Batman Petrolspor’un şampiyon hocası Zafer Hızarcı Karaman Futbol Kulübü’nün başına getirildi. Önceden planlanan transferler hiç zaman kaybedilmeden peş peşe açıklandı. Yeni oluşum da Karaman FK 3. Ligde 2 defa gol kralı olan Umut Dilek ve Batman Petrolspor’un şampiyonluğunda büyük rol oynamış 11 oyuncu Zafer Hızarcı’nın raporu doğrultusunda Karaman Futbol Kulübü’ne imza attı. Yeni oluşum Karamanlı futbolseverde büyük merak uyandırdı.
12 HAFTADIR LİDER 
Sil baştan kurulan Karaman FK’nın görücüye çıkmasını tüm spor kamuoyu ve Karamanlı futbolseverler merakla bekliyordu. O beklenen an geldi ve Karaman Futbol Kulübü yeni hocasıyla yeni transferiyle ligin ilk maçında Turgutluspor’u kendi evinde ağırladı. Temsilcimiz maçta seyircinin desteği ile ezici bir oyunla Turgutluspor’u 4-0 yenerek ilk haftadan liderlik koltuğuna oturdu. Karaman FK ligin 2. haftasında Deplasmanda Darıca Gençlerbirliğini 6-2, 3. Haftasında evin de 23 Elazığspor’u 1-0, 4. Haftasında deplasman da Kahramanmaraşspor’u yine aynı skorla 1-0 yenerek ilk 4 hafta da 4 galibiyet alarak lige bomba bir giriş yaptı. Ligin 5. Haftasında konuk ettiği Alanya Kestel Spor ile 0-0, ligin 6. Haftasında deplasmanda Bulvarspor’u 1-0, ligin 7. Haftasında kendi evinde Eynesil Belediyespor’u 3-1, 8. Haftasında deplasmanda Ergene Velimeşespor’u 2-0 yenerek ligin ilk 8 haftasını namağlup lider olarak geçirdi. Ligin 9. Haftasında ise temsilcimiz ilk mağlubiyetini kendi evinde Ayvalıkgücü Belediyespor karşısında 3-2 yenilerek aldı. Karaman FK yenilmesine rağmen 9. Haftayı da lider olarak kapattı. Ligin 10. Haftasında Kırıkkale deplasmanında 3 puanı 3 golle alan temsilcimiz liderliğini koruyarak devam etti. Ligin 11 ve 12. Haftasında Kuşadasıspor ve Gümüşhanespor ile berabere kalan Karaman Futbol Kulübü ligde 13. Haftaya gelinirken 24 gol atıp kalesinde sadece 7 gol görerek 17 averajla ligde en fazla averaja sahip ekip oldu. Temsilcimiz 12 hafta da 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 27 puan topladı.
Karaman FK’nın 24 golünün 7’si Umut Dilek’ten, 6’sı Kaptan Akın Akman’dan, 4’ü Ahmet Teker’den, 2’si Tugay Keleş’ten, 2’si Kadir Bakırtaş’tan, 2’si İlyas Ural’dan ve 1’i de Ensar Kemaloğlu’ndan geldi.Temsilcimiz Alanya Kestel Spor ile 1, maç eksiği bulunan Iğdır FK ile 3 ve yine bir maç eksiği bulunan Kuşadasıpor’un 6 puan önünde zirvede yer alıyor.
HEDEFLER BÜYÜDÜ 
Ligin başladığı ilk haftadan bu yana liderlik koltuğunda oturan ve zirveyi kimseye vermeyen Karaman Futbol Kulübü şehrin desteğini de arkasına alarak hedefleri büyüttü. Han kardeşler sezon başı yaptıkları yatırımların meyvesini fazlasıyla almaya başladı. Öyle ki küme düşmediği için sevinilen takım bir anda zirvede berabere kalınca üzüntü yaratmaya başladı. Ancak Karaman FK 12 haftadır lider ve zirveyi kimseye vermeye niyeti yok. 1 puanın bile çok kıymetli olduğu uzun maratonda şehrin bütün dinamikleri takımımıza tamamen sahip çıkmalıdır. Hatta tribünler tamamen dolarak lider takıma hak ettiği gibi destek vermek gerekir. Öyle ki bu şampiyonluk hikayesini yediden yetmişe hep beraber yazmak gerekir.