Zifiri karanlık can alıyor

TAKİP ET

Karaman 2 gün önce akşam saatlerinde bir canını trafik kazasına kurban verdi. Kazanın yaşandığı caddede aydınlatma lambası olmaması, yaşanan kazaya gerekçe olarak gösterilirken, acilen caddenin aydınlatılması talebinde bulunuldu.

Karaman’da bisikletiyle karşıdan karşıya geçmeye çalışan 15 yaşındaki çocuk otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Hamidiye Mahallesi Sanayi Caddesi üzerinde yaşanan acı olayın gerekçesi olarak ise yol üzerinde herhangi bir aydınlatma ışığının olmaması gösterildi.
TEKMARSAN Sanayi Sitesinin açılışının ardından caddede trafik akışı hızlanırken, cadde üzerinde aydınlatma lambası olmaması trafik kazalarının yaşanmasına neden oluyor. Motorlu taşıt sürücüleri yoldan geçen motorsuz taşıtları ya da yayaları görmekte zorlanıyor. 
Akşam saatlerinde zifiri karanlığa bürünen bu yolda tekrar böyle olayların yaşanmaması için caddenin acilen aydınlatılması gerekiyor. 
Başka bir esnaf ise, “Akşam saatlerinde bu yolda göz gözü görmüyor, sadece otomobil ışıkları belli oluyor.  Herhangi bir bisikletli veya yaya gözükmüyor. Bisiklet kazası sonrası hayatını kaybeden kardeşimizin durumundan haberdarız. Böyle üzücü olayların yaşanmaması için Belediyemizden ve Sanayi Yöneticilerimizden buraya aydınlatma lambaları koymalarını istiyoruz. Can kaybımız bize ders oldu. Umarım, bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Allah, vefat eden kardeşimizin ailesine sabır versin” dedi.
Orta Anadolu Sanayi ile TEKMARSAN’ı birbirine bağlayan cadde üzerinde hız denemesi yapıldığına şahit olduklarını söyleyen sanayi esnafı, aydınlatma ışıklarının yanı sıra, caddeye hız kesici tümseklerin de yapılması gerektiğine dikkat çekti.