Yüzleş ve Halalleş Davutlar'ın Ahmet!

TAKİP ET

Karamanoğlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz'un "Yüzleş ve Halalleş Davutlar'ın Ahmet!" başlıklı köşe yazısı.

Hüseyin Oğuz
Karamanoğlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

28 Ağustos 2014 ile 24 Mayıs 2016 arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapan ve yaklaşık 5 yıl süre ile Dışişleri Bakanlığı yapan Ahmet Davutoğlu’nun  son günlerde muhalefetin ortaya attığı helalleşmeye ayak uydurmasını, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir zamanlar sağ kolu değil iki kolu olan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile helalleşmesi gerekir diye düşünüyorum.
Halk TV’de canlı yayında izledim hemşehrimiz eski başbakanı Davutlar’ın Ahmet’i.
Gördüm ki akademisyenden siyasetçi olması mümkün değil. Tahta başında ders anlatmak başka ülkeyi yönetmek ise çok farklı.
2009 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekili olmamasına rağmen 11 Mayıs günü dışarıdan Ahmet Davutoğlu’nu Dış İşleri Bakanı olarak atadı.
Bölgemizin insanı hemşehrimiz olması sebebiyle sevinmedik desek yalan olur.
Davutoğlu, 24. dönem, 25. dönem ve 26. dönemlerde Konya milletvekili olarak TBMM’ye girdi ve üç dönem Konya’daki Ak Parti oyları ile milletvekili seçildi. Parlamento dışından ve milletvekili olarak da 2009-2014 tarihleri arasında Dışişleri bakanlığı görevini yürüttü. Az bir zaman değil, 5 yıl süre ile dışarıda Türkiye’yi temsil etti.
27 Ağustos 2014’de Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret etmesi ve destekleri ile Ak Parti Genel Başkanı oldu. 62. hükümetin başbakanı oldu. Bu altın tepside sunulan bir nimetti başbakanlık. Bunu sunan ise Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası değildi.
Davutlar’ın Ahmet, 28 Ağustos 2014 -24 Mayıs 2016 arasında yani yaklaşık 19 ay süre ile Başbakanlık yaptı. 9 Eylül 2019’da Ak Parti’den istifa etti. 19 Aralık 2019 tarihinde Gelecek Partisini kurarak ilk genel başkanı oldu.
Recep Tayyip Erdoğan tarafından Parlamenter olmamasına rağmen 2009 yılında meclis dışından üniversitede ders veren, siyasetle alakası olmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyetinin Dışişleri Bakanlık koltuğuna oturtuldu.
Yine Erdoğan’ın takdiri ile üç dönem milletvekilliği, 5 yıl dışişleri bakanlığı bir buçuk yıldan fazla bu ülkenin Başbakanlığını yaptı. 
Recep Tayyip Erdoğan bir yerde evladı gibi gördüğü Ak Parti’yi, gözünü, kalbini, mirasını teslim etti Davutoğlu’na..
Anlatıyor  Davutoğlu..
Türkiye toplumunda ankstiye başladı, Türkiye’nin toplumsal panik atak hastalığına yakalandığını, gerilimin zirve yaptığını söylüyor ve bunların tek sorumlusunun, kaynağının ise daha dün kendisine altın tepside ikramda bulunan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu büyük bir olgunlukla söyleyebiliyor.
Dışişleri Bakanlığı ve 19 aylık başbakanlığı süresince sağ kolu değil iki kolu olarak gördüğü Lütfi Elvan’a dil uzatma cüretini de gösteriyor.
Lütfi Elvan’ı çok yakından tanıyanlardan birisi de Davutlar’ın Ahmet’ten başkası değildir.
İktidardan bahsederken ‘Hırsızlar Ordusu’ hatırlatması ile başlıyor ve Hazine Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı kast ederek, ‘Çekinen ve korkak bir Maliye Bakanı’ var diye ekliyor. Hükümetin ekonomide felaket yaşattığını ve cahiller ordusu diye görüşleri paylaşıyor,
İşin garip tarafı bu ağza alınmayacak suçlamaları yapan Ahmet Davutoğlu’nu, kolundan tutup getiren Dışişleri Bakanlığı yaptıran, Ak Parti Genel Başkanlığını teslim eden ve onu kimseye nasip olmayacak şekilde ve rüyasında bile görse inanamayacağı Başbakan yapan Recep Tayyip Erdoğan’a, başbakanlığı döneminde her şeyi olan Lütfi Elvan’a vefasızlık yapan hatta bir tık ileri gidip hakaretler eden, vefadan bir haber Davutlar’ın Ahmet’ten bu saatten sonra bu ülke insanı nasıl bir vefa bekleyebilir. Vefasız bir insandan ne beklenir ki biz Davutlardan Ahmet’in geleceğinden ne bekleyeceğiz.
Ben Başbakanlığı bıraktığımda sözünü ağzına sakız etmiş. Bir günde deki ben Recep Tayyip Erdoğan’ın lütufları ile o koltuklara geldim, siyasete atıldım. Erdoğan olmasaydı ben üniversitede ders vermeye devam ediyor olacaktım diye. RTE keşke bıraksaydı da sen okullarda tahta başında kalsa idin. Belki bu ülkeye daha yararlı olurdun. Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’a bile söz söyleyebiliyorsan ben çoğunluk gibi sana olan tüm inançlarımı kaybettim. Bana göre söylediğin gibi önce geçmişinle yüzleş, daha sonra da alabilirsen Recep Tayyip Erdoğan ve Lütfi Elvan başta olmak üzere bu milletten helallik al, Türkiye ile helalleş. Biz senin Başbakanlığın döneminde neler yaşandığını, durdurulan ve  ne hikmetse bir türlü yapılamayan FETÖ operasyonları başta olmak üzere çok olumsuzlukları da unutmadık.
Sen de unutma ki;
Milletvekili olmama rağmen seni Dışişleri Bakanı yapan, üç dönem milletvekili seçilmeni sağlayan, 5 yıl Dışişleri Bakanı 19 ay Başbakanlığın için Recep Tayyip Erdoğan’a vefa borcun var.
Dahası;
Hırslarına yenik düşmeden, vicdanın sesini dinleyerek bir değerlendirme yaparsan şu anda oturduğun Gelecek Partisi genel başkanlığını bile borçlu olduğun kişiler olduğunu asla ama asla unutma.