Yolun sonu büyük 'Zafer'!

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz'un "Yolun sonu büyük 'Zafer'!" Başlıklı Köşe yazısı:

Büyük hedeflerle başlayacağımız yeni sezon öncesi son hazırlık maçında ilk kez Karaman FK’yı Konyaspor 1922 karşısında izledim. Keyif aldım, hasret kaldığımız göbeğimizi kaşıya kaşıya bir 90 dakika izledim. Çok ağır geçen Burdur kampı ve ardından ilimizdeki çalışmaların ardından takımda bunların emaresi yok, ekip çok diri, çalışmış ve atılan goller çalışılmış, bilinçli şekilde organize ataklar sonunda oluştu. Öyle oyunculara sahibiz ki, üst düzey. Her an skoru değiştirecek, oyunun sıkıştığı anlarda sahneye çıkıp, maçı kurtaracak futbolcularımız var.
Teknik Direktör Zafer Hızarcı’ya ayrı bir paragraf açmak gerek. Maçta izlerken sanki kenarda efsane, kendisini Türk futboluna adayan Özkan Sümer’i gördüm adeta. Zafer hocaya baktım, Özkan Sümer’i gördüm. Türk futboluna çok büyük bir Teknik adam geliyor, bunu şimdiden söylüyorum.
Onursal Başkan Mehmet Ali Han, Kulüp Başkanı Süleyman Han, Ahmet Kapar ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Böyle bir takımı bu bütçeyle oluşturmak her kesin harcı değil.
TAKIMA İNANMAMIZ YETERLİ
Lig uzun bir maraton. Taş gibi bir takımımız var. Biz rakiplerden değil, rakiplerinden bizden korkmasından daha doğal bir şey olamaz. Bu Karaman FK ligde çok can yakacak ve hedefi olan şampiyonluğa ulaşacaktır. Bize düşen bu takıma sonuna kadar destek olmaktır. Ligde kazanacağız, kaybedeceğiz, berabere kalacağız. Dünya’da her maçını kazanan bir takım yoktur, olmayacaktırda. İyi günde, kötü günde Karaman FK’nın yanında olacağız ki, yolun sonunda büyük zaferi kutlayalım. 
Takım çok iyi çalışmış ve hazırlanmış. Müthiş oyuncular almışız. Üst düzey isimlerimiz var. Çıkıp maçı tek başına kurtaracak, skoru değiştirecek o kadar çok futbolcumuz var ki, bunların etkisini lig içerisinde göreceğiz. İlk yarıda Umut Dilek ve Akın Akman ile bulduğumuz iki golde ‘Jeneriklikti.’
Takım araya atılan paslarda müthiş etkili ve rakip çıkarken baskı sonunda kaptığı toplarla büyük tehlikeler yaratıyor. Kadro genişliği mükemmel, İlk yarıda ayrı bir 11, 2. devrede ayrı bir 11 sahada ve birbirini aratmayan bir oyun sistemi. Sistemden taviz vermeyen bir takım her zaman kazanır. Kazanacağız da…
ZAFER HOCAYA BAKIYORUM
ÖZKAN SÜMER’İ GÖRÜYORUM

Bir takımda başarının en büyük sırrı hiç kuşku yok ki, Teknik Direktörlerdir. Türk futboluna yeni bir yıldız geliyor. Tıpkı kendisini Türk futboluna adayan, efsane olmuş, adam gibi adam merhum Özkan Sümer gibi kendisini yaratan bir Zafer Hızarcı vardı sahada.
Zafer Hızarcı’ya baktığımda, Özkan Sümer’i gördüm.
Disiplinden, oyun sisteminden taviz vermeyen, özel maçta olsa en küçük bir hataya bile tahammülü olmayan, başarı ve zafere endekslenmiş bir Zafer hoca. 90 dakika yerinde oturamayan, her an oyuna müdahale eden, oyun sıkışmaya başladığı anda farklı bir varyasyon ile sahneye çıkan bir anlayış. Yeni nesil Türk Teknik Direktörler arasında zirveye ismini yazdırmaya en yakın isim Zafer Hızarcı. İnanmış, cengaver, başarıya odaklanmış bu kadro, bu teknik anlayış, bu yönetim tarzı ile yolun sonunda büyük zafere ulaşacaktır.
Hüseyin OĞUZ