Yeni rektöre 'Ucube' miras

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) arazisi içerisinde yapımına başlanan ancak inşaatı yarım kalan TOKİ binaları Karaman'a yakışmıyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yerleşkesinde yapımına başlanan ancak büyük tepkilere neden olduktan sonra iptal edilen projeden geriye ucubeyi andıran bina inşaatları kaldı. Şehrin gözdesi olan ve günde binlerce insanın kullandığı hastane yolu manzaralı ucube binalar, gün geçtikçe daha çok göze batmaya başladı. Adeta viraneyi andıran binalar ve yarım kalan temellerde küflenen demirler bölgede çevre ve göz kirliği oluşturuyor.
BELEDİYE REKTÖR ATIŞMASINDAN GERİYE UCUBE KALDI
İlk olarak dönemin rektörü Namık Ak tarafından ısrarla yapımı başlatılan ve kriz çıkaran TOKİ Projesi, Karaman Belediyesi ile KMÜ’yü karşı karşıya getirmişti. Karaman Belediyesinin itirazlarına rağmen KMÜ yerleşkesinde 315 konut için ilk kazma vurulmuş ve hızlı bir yapım süreci başlamıştı. İnşaatın belirli bir kısmı yapıldıktan sonra Karaman Belediyesi üst mahkemeye başvurdu ve mahkeme inşaatın yapımının durdurulmasına karar verdi. İnşaatın durmasıyla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kampüsünde yarım kalan TOKİ binaları ‘ucube’ olarak kaldı. 
YENİ REKTÖRE MİRAS KALDI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Mehmet Gavgalı göreve başladı. Göreve gelir gelmez çalışmalara başlayan Rektör Gavgalı’nın kendisine bırakılan bu ucube mirası nasıl değerlendireceği merak konusu oldu. Kamuoyunda milyonlarca yatırım yapılan ve yarım kalan projenin kalıntılarının yurt ya da uygulama oteli gibi kullanılması gündeme geldi. Belli bir bölümü yapılan binaların yıkılarak kamu zararı oluşmasındansa üniversite ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması istendi. Yarım kalan binaların ise ne olacağı ve ne amaçla kullanılacağı merak konusu oldu.
Yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın konuyla ilgilenerek Karaman için en doğru kararı vermesi bekleniyor.