YENİ 'KARA MURAT' OLDU!

TAKİP ET

Elazığ ve Malatya depremi sonrası devletin anında intikali, arama ve kurtarma seferberliğindeki başarısı göz doldurdu.

Elazığ ve Malatya depremi sonrası devletin anında intikali, arama ve kurtarma seferberliğindeki başarısı göz doldurdu. Başından sonuna kadar deprem bölgesinden biran dahi ayrılmayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu büyük takdir gördü. Çalışmaların her anı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a not olarak sunuldu.  

Bakanların deprem sonrası performansı göz doldurdu.

Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ismi, yapılan sosyal medya anketlerinde ve ünlü yazarların köşe yazılarında öne çıktı.

Sosyal medya kullanıcısı hemen herkes bakanların performansıyla ilgili aynı görüşü paylaştı.

Muhalefet partilerinin dahi eleştirmek için eksik bulamadığı deprem ile ilgili çalışmalarda bakanlar her an ya arama kurtarma alanlarında ya depremzedelerin içinde ya da yaralıların tedavi gördüğü hastanelerde bulundu.

Depremin olduğu andan şu ana kadar deprem bölgesinden hiç ayrılmayan Bakan Murat Kurum, operasyonel tavır ve kabiliyetiyle de olası istenmeyen olayları önledi.

Depremde zarar gören ağır hasarlı binaların yıkımını anında gerçekleştirdi ve artçı depremlerle hasarlı evlerin oluşturabileceği tehlikeyi önledi.

Yeni konutların çok kısa sürede yapılıp depremzedelere teslimini sağlamak için anında kolları sıvayan Bakan Murat Kurum, sadece bölge insanının değil aynı zaman ülkenin gözde bakanı haline geldi.

Sosyal medya anketlerinde de halkın oyu Murat Kurum’dan yana oldu.

Öte yandan Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, kaleme aldığı bugünkü köşe yazısında Bakan Kurum’a ‘Kara Murat’ benzetmesi yaptı.

Hakan;

“KARAOĞLAN” deniyordu Ecevit’e...

İşittiğime göre içinde “kara” geçen bir yakıştırma da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yapılmış.

Bugün itibarıyla 10 gün oldu.

Ve Bakan Kurum, hâlâ deprem bölgesinde.

Sokakta, köyde, mahallede sürekli Bakan Kurum’a rastlayan ahaliden bazıları kendisine “Kara Murat” demeye başlamışlar.

Bilhassa depremi gerekçe göstererek fahiş fiyatlarla evlerini kiralamaya kalkan ev sahiplerine göz açtırmaması nedeniyle…

Devlet deprem sonrası kabinenin üç bakanıyla sürekli acı bölgesinde çalışmaların başında iken Çevre ve Şehircilik Bakanının ismi daha farklı öne çıkmış oldu.