Yeneroğlu: "İhmal mı vardı?"

TAKİP ET

DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, kimliği belirsiz kişiler tarafından darp edildi.

Bugün konu ile ilgili DEVA Partisi Genel Merkezinden Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Genel Sekreter Medeni Yılmaz ve birçok DEVA partisi il, ilçe başkanı geçmiş olsun ziyareti için Karaman'a geldi.
“EMNİYET GÜÇLERİMİZİ, VALİLİĞİMİZİ VE ADLİYEMİZİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”
Karaman DEVA Partisi il başkanlığında konu ile ilgili basın açıklaması yapan Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin, “Dün akşam 11 Ağustos ile 12 Ağustos’u bağlayan gece yarası İl Başkanımız Burak Demirer ve gazeteci Hüseyin Ölger ağır bir saldırıya muhatap oldular ve ciddi bir şekilde yaralandılar, her ikisine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu saldırıyı yapanları şiddetle kınadığımızı bildiriyorum. Emniyet güçlerimizi, valiliğimizi ve adliyemizi göreve davet ediyorum. Olayın oluşu ve hukuki değerlendirilmesini politika başkanımız Mustafa Yeneroğlu yapacaktır. Ben birkaç cümle ile konuyu ifade etmek istiyorum 9 Mart 2020 tarihinde kurulan partimiz teşkilatlanmasını en kısa sürede tamamladı. Bugün itibari ile 81 ilde İl başkanlarımız, yönetimlerimiz görevlerinin başındadır. Hızla büyüyen bir parti oldu DEVA Partisi. İlk kuruluşumuzda görmezden gelinen partimizin arkasından küçük parti diye alaya alınan bir dönem başladı. O da etkili olmayınca bu sefer fiili saldırılar olmaya başladı. Hatırlayınız bundan önce ilk mitingimizi Antep’te yaptık. Antep mitingimizde valilik bize demokrasi meydanını tahsis etmişti ancak maalesef dramatik bir kararla mitingimizi şehrin dışında kuş uçmaz kervan geçmez bir yere aldılar. Buna rağmen Antep mitingimize on binlerce kişi katıldı. Arkasından 2. Mitingimizi Kocaeli Gebze’de yaptık. Gebze Mitinginde de şehrin içinde tüm siyasi partilere tahsis edilen yer bize verilmedi. Resmen dağın başı olan bir yere bize miting alanı tahsis ettiler. Gebze’de de on binler bize katılarak iyi bir cevap verdiler. 3. Mitingimizde nasip olursa 13 Ağustos cumartesi günü Yozgat’ta yapacağız. Bu istikrarlı yürüyüşümüzü devam ettirmekte kararlıyız. Bu hadiselerin dışında DEVA partisinin ilerleyişini engelleyemeyen iktidar tarafında yer alan siyasi grup maalesef sataşmalarını saldırılara dönüştürmeye başladılar. Önceki gün Denizli’de il ziyareti yapan Genel başkanımızın televizyon programı açıklamasında bir grup o programı sabote etme girişiminde bulundu.  Ancak tüm bu girişimlere karşı DEVA partisi soğukkanlı, hukuk çerçevesi içerisinde hakkını arayan kararlılık içerisinde yoluna devam ediyor. Dün gece de maalesef Karaman ilimizde il başkanımıza ve bir gazeteci arkadaşımıza yapılan saldırı bardağı taşıran son damla oldu. Bütün bu şiddet hareketlerinin sona erdiği bir döneme geçmeyi temenni ediyoruz ve DEVA siyasetini inşallah Türkiye’de bu iklimi oluşturacağını ifade ediyoruz.
“ORTADA ÇOK CİDDİ BİR GÖREV İHMALSİZLİĞİ SÖZ KONUSUDUR”
DEVA partisi politika başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da olayda ihmaller zinciri olduğunu iddia ederek, "Dünden beri bu konu ile ilgili görüşmeler yaptık ve bu görüşmelerde meselenin hafife alındığını bu günde bizzat yaptığımız birçok görüşmede meselenin ne kadar hafife alındığını gördük bu beni ayrıca üzmüştür. Bu saldırı her şeyden önce siyasal şiddettir,  bunun net olarak altı çizilmesi gerekir.  Maalesef ülkede öyle bir kültür öyle bir iklim egemen oldu ki adeta gazetecilere yönelik adeta siyasi partilere yönelik eğer farklı düşünüyorlarsa eleştiren bir pozisyon ortaya koyuyorlarsa, şiddet sanki normalmiş gibi ve sıradanmış gibi bir algı oluşturuldu. Gerçekten ülkemiz in demokrasi kültürüne yönelik tehditlerden birisi, hafife alınması ve bu olayların sıradan kabul edilmesi üzücü bir durum. Bunu özellikle altını çizerek belirtmek istiyorum ki bu olay la da yakından ilintili birçok boyut var.  Ortada kasten yaralama suçundan bir gün önce birçok kişi il başkanımızı arıyor sözde iyi niyetli bir biçimde kendisi ikaz ediliyor.  Başına çok ciddi olaylar geleceğini eğer sağlığını önemsiyorsa bu meselenin üzerine gitmemesi gerektiğini kendisine söylüyorlar.
Ortada çok ciddi bir yolsuzluk iddiası var, bu yolsuzluk iddiası ile ilgili durum şöyledir böyledir biz bunu değerlendirecek miyiz?
Bununla ilgili elbette hukuk devletinde yargı mekanizması işler, basın mensupları da görevini yapar, özgür bir biçimde kamu menfaatini ilgilendiren her bir mesele ile ilgili üzerindeki toplumu görevlendirir aynı zaman da basın mensuplarının olmazsa olmaz görevi budur" dedi.
“YOLSUZLUK ORTAMINDA TOPLUMU SAVUNMAK ADINA SAHİPLENİYOR”
Milletvekili Yeneroğlu yolsuzluk iddialarına da dikkat çekerek, "Dolasıyla bir Belediye başkanının adının karıştığı  bir yolsuzluk iddiası ile ilgili bir olayda basın mensupları  haber yapıyor bu meselenin üstüne gidiyor ve elbette ülkemizde içinde bulunduğumuz korkunç derecede yolsuzluk ortamında toplumu savunmak adına sahipleniyor. Ortada sadece kişinin yaralanması darp edilmesi değil daha öncesinde bir tehdit suçu var. Bu tehdit suçunun üzerine gidilmesi Karaman Başsavcılığının aslı görevidir. Emniyetin bundan haberi var, kamuoyunun bu olayı takip etmesini özellikle istiyorum. Son aylarda gazetecilere yönelik yoğun saldırıların, sokak şiddetinin alenen gerçekleştirildiği bir ortamda ve haber alma özgürlüğünün ciddi anlamda kısıtlandığı, demokrasi kültürünün ezildiği bir ortamda gazetecileri korumak ve dokunulmaz yapmak bütün toplumun vazifesidir. Bu konu ile ilgili bir gün öncesinde Karaman’da soruşturma başlatıldı mı? Soruşturma başlatılmadıysa niye başlatılmadı? Eğer il emniyet müdürü konunun taraflarının kim olduğunu biliyorsa ve bizim arkadaşlarımızı da böyle böyle olay olabilir, şunu şunu yapmayın açıklama vesaire yapmayın orda bulunmayın diyorsa o zaman bu saldırıyı gerçekleştirebileceklerine dair ciddi olasılık gördükleri kişilerle ilgili soruşturma süreci başlatmışlar mı? Başlatmadılarsa çok büyük ihmal söz konusudur ve bununla ilgili idari soruşturma valilik tarafından veya içişleri bakanlığı tarafından başlatılması gerekmektedir. Çünkü ortada çok ciddi bir görev ihmalsizliği söz konusudur. Yolsuzluk olayının da üstüne gidilmesi gerekmektedir. Yolsuzlukla adı geçen belediye başkanının önümüzdeki süreçte ne olacağını takip edeceğiz. Burada asıl kan donduran olay bu meseleleri dile getiren insanların sokak ortasında şiddet görmesidir. Birçok şahitin dediği üzere bu şiddet olayının başını çeken bir siyasal partinin merkez ilçe başkanıdır. Eğer bu siyasi parti şiddet olayını sahiplenmiyorsa derhal merkez ilçe başkanını görevden almalıdır.  Bu meseleninde derhal açıklığa kavuşturulması ve bu suçu işleyen şahısların mutlaka ve mutlaka en kararlı biçimde cezalandırılması ve aynı zamanda bu suç işlenirken ihmali bulunan kamu görevlilerine de idari tahkikat derhal başlatılması gerekmektedir. Karaman kamuoyunda özellikle belirtmek istiyorum bu meselenin elbette Karaman’ı aşan boyutları var. Ama diğer taraftan da Karaman’da böyle bir şiddet olayı gerçekleştirebiliyorsa Karaman halkının da bunu tolere edebilmesi mümkün değildir. Bizler bu olayın insanlık adına takipçisi olacağımızı aynı zamanda da gazeteci arkadaşlarında takipçisi olmalarını istiyorum ve teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“SİYASAL ŞİDDET OLAYLARINA VE ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE HEP BİRLİKTE KARŞI ÇIKMALIYIZ”
DEVA partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz ise şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını bildirerek, "Özellikle dün akşam saldırıya uğrayan İl başkanımız ve gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemizdeki bu şiddet olayları bizi üzüyor, siyasal şiddet olaylarına ve şiddetin her türlüsüne hep birlikte karşı çıkmalıyız" ifadelerine yer verdi.