Yaman: "Hayvancılık kurtuluş arıyor"

TAKİP ET

Karaman Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Yaman, ülkemizin milli meselesi olan et ve süt de yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerektiğini ve zor durumda olan hayvan üreticisinin kurtuluş peşinde olduğunu söyledi.

Ülkede hayvancılığın mutlaka kurtulması gerektiğini ve üreticinin hayvancılıktan vaz geçmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Koyun Keçi Birliği Başkanı Yücel Yaman, “Hayvan üreticisinin belini yem fiyatları büküyor. Yem fiyatları için gerekli önlemler vakit geçirmeden alınmalıdır. Sütten zarar eden üretici hayvanını kesime göndermenin peşinde. Bu şartlarda süt olmayacak, hayvancılıktan kaçmak isteyenler çoğalacak dolayısıyla et de olmayacak. Bu şartlarda giderse ithal süte, ithal ete mi döneceğiz ve bunları kaça tüketeceğiz. Bunların hesabını çok iyi yapmalıyız. İthal edilecek kargas etin fiyatına bir bakmak lazım. Bizdeki fiyatların çok üzerinde” dedi.

SAHTE GIDAYA DAVETİYE
Başkan Yücel Yaman, hayvan üreticisinin bir çıkış aradığını ve mutlaka bir çıkış bulunmak zorunda olduğunu da hatırlatarak, “Et ve Süt fiyatları fahiş fiyatlarda tüketiciye yansıyor. Ekonomik krizin iyice kendini hissettirdiği bu piyasada vatandaşımız en ucuzunu almanın peşinde. Bu defa üreticiler sağlıksız kalitesiz ürünleri ucuza mal etmenin peşine düştüler. Peynir, yoğurt, tereyağı gibi ürünler artık katkı maddeleri ile üretiliyor ve daha ucuz fiyata sunuluyor. Bunlar sağlımızı tehdit ediyor. Birçok vatandaşımız bunun farkında ama alım gücü düştüğü için ucuz ürünleri tercih ediyor. Yani bile bile lades ile karşı karşıya kalıyoruz. Yem fiyatlarında çare bulunmalı, fiyatlar düşürülerek, sabit fiyata geçilmelidir. Hayvan üreticisi kurtuluş arıyor. Yoksa eti de süt ürünlerini de tüketmek mümkün olmayacak. Hayvan yetiştiriciliğinden sürekli zarar eden üretici bu sektörden çıkacak” ifadelerine yer verdi.