"Yalanlarınız elinizde patlıyor"

TAKİP ET

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 'Ucuz su ve ulaşım konusu gündeme geldiğinde, 'Başkan tek başına bir şey yapamaz' diyenler, borç batağı iftiraları ile çelişki içine giriyor. Yalanlarınız elinizde patlıyor' dedi

Karaman Belediye Başkanı ve MHP Karaman Belediye Başkan adayı Savaş Kalaycı, ülkede siyasetin iyiye gitmediğini ve yalan, dolan, iftiralardan medet uman siyasetçiler yüzünden insanların siyasetçiye güveninin kalmadığını ancak Karaman halkının kendilerini çok iyi tanıdığını belirterek “Hiçbir şey yoktan var, vardan yok olmaz. Ama Karaman’da siyasetçiler, olmayanı var, olanı yok göstermekte pek hünerli” dedi.
“Şimdi bize saldırıyorlar ve seçim günü yaklaştıkça bunun dozunu artırıyorlar” diyen Başkan Kalaycı, "Ağızlarına sakız etmişler, ‘Karaman Belediyesi borç batağında’ diye. Allah’tan korkun. Biz Belediye’yi devir aldığımız zaman ki borç, şu anki borcumuzdan kat kat fazlaydı. Biz Belediyemizi bu borç yükünden kurtardık. Üzerine basa basa söylüyorum, yaptığımız yatırımlara son vermeyi bırakıp 4 ay süresince biraz frenlesek borcu sıfırlarız ve borçsuz bir Karaman Belediyesi ortaya çıkar. 2019 seçimlerine sayılı günler kala Vakıfbank’tan belediye adına alınan borcu kim ödedi. Yıllar önce yapılan baraj için harcanan yatırımın parası, belediyeyi devir aldığımız zaman devreye sokularak, bize tahakkuk ettirildiği gerçeği de var ortada” sözlerini kullandı.

Ak Partili belediye meclis üyelerinin, “En ucuz suyu ve en ucuz ulaşımı birlikte yaptık” açıklamalarının çok dikkatli okunması gerektiğinin altını çizen Başkan Savaş Kalaycı,
“Meclis üyelerimiz diyor ki, ‘Bir belediye başkanı tek başına bir şey yapamaz. Encümen üyeleriyle belediye meclis üyeleri ile birlikte yapabilir’
Doğrudur. Encümen ve belediye meclis üyelerimize hizmetleri için teşekkür ediyorum. Ancak şimdi buradan soruyorum… Peki, sizler meclise suya zam yapılarak artırılması, ulaşıma zam yapılması tekliflerinizi kaç defa öneri olarak getirdiniz? Siz, zam peşinde koştunuz, biz direndik ve bu ekonomi şartları içerisinde hiç zam yapmayarak, çok şükür ki Türkiye’nin en ucuz ve en ucuz ulaşımını sağlayan Belediye olarak tarihe geçtik. Keza ekmek fiyatı da aynı şekilde seyir etti” şeklinde konuştu.

BEN TEŞEKKÜR EDİYORUM ETMESİNE DE

“Türkiye’nin en ucuz suyu en ucuz ulaşımı ve ucuz ekmeğinin satılarak vatandaş odaklı hizmetlerine katkıları nedeniyle encümen ve belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum etmesine de…” diyen Kalaycı, Ak Partili belediye meclis üyelerinin şu açıklamasını hatırlattı:
“Bir belediye başkanı, tek başına bir şey yapamaz encümen üyeleriyle belediye meclis üyeleri ile birlikte yapabilir. Belediye başkanımızın, Türkiye’nin en ucuz suyu en ucuz ulaşımı ve ucuz ekmeğinin satıldığı belediyenin Karaman Belediyesi olduğu yönündeki yaptığı kamuoyu açıklamasında belediye meclis üyelerine teşekkür etmeyi unutuyor. 2019 yerel seçimlerinde belediye meclisi 17 AK Partili, 11 MHP’li ve 3 CHP’li üyeden oluşmuştur. Yıllık bütçenin hazırlandığı ve gelir tarifelerinin belirlendiği yani su ve ulaşım gibi hizmetlerin yıllık fiyatlarını belirleyen plan ve bütçe komisyonu gibi ihtisas komisyonlarında ise 3 Ak Partili ve 2 MHP’li üye görev yapmıştır. Yine Belediye Encümen üyeliğinde 3 AK Partili üye görev yapmıştır… Yani Karaman Belediye Meclisinde encümen de ve ihtisas komisyonlarında AK Partili üyelerin desteği olmasa belediye başkanı ne ucuz su ne ucuz ulaşım sağlayabilirdi. Türkiye’nin en ucuz suyu ve ulaşımını Karamanlı hemşerilerimize sağlanmasında büyük desteği ve emeği olan Ak Partili belediye meclis üyeleri unutulmamalıydı.  ve küçük bir teşekkür edilmeliydi.”

DEMEK Kİ BUNU DA BERABER YAPTIK…

“AK Partili belediye meclis üyelerinin bu açıklamasına göre şimdi tekrar soruyorum” diyen Başkan Kalaycı, “‘Bir belediye başkanı tek başına bir şey yapamaz encümen üyeleriyle belediye meclis üyeleri ile birlikte yapabilir’ diyorsunuz. Çok güzel… Peki, ‘Belediye borç batağında’ diye de bas bas bağırıyorsunuz. Bu ne demek oluyor. Sizin açıklamanızdan yola çıkarak, ben belediye başkanı olarak tek başıma hiçbir şey yapamazsam, sizin ağzınıza sakız ettiğiniz, borç batağını da tek başıma yapamam. Demek ki, sizin çoğunluğunuzla bunu da beraber yaptık” açıklamasında bulundu. 

İNSANLARI KANDIRMAK SİZİ KURTARMAYACAK

“Abesle iştigal etmeyi bırakın” diyen Başkan Kalaycı, “Belediyeyi devraldığımız dönemde borcun ne kadar olduğunu ve şu anda ne kadar olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. İnsanları kandırarak, günü kurtarmak, sizleri kurtarmayacaktır. Elinizi vicdanınıza koyun, Allah’tan korkun. Yalanla, iftira ile bir yere varamazsınız. Gerçekleri Karaman halkımız çok iyi biliyor ve tekrar ediyorum, rabbim bize yeniden bu görevi nasip ederse, Karaman Belediyesi Türkiye’nin yine en ucuz suyunu, en ucuz ulaşımını ve en ucuz ekmeğini vatandaşına sunmaya devam edecektir. Sizler daha göreve gelmeden, suya, ulaşıma zam planları yapıyor ve bunu aleni olarak da dillendiriyorsunuz. Biz Karaman halkının cebine göz dikenlerle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Hüseyin Oğuz