'Ya çare olun, ya çare bulun!'

TAKİP ET

Karaman Belediyespor'da ekonomik sıkıntı büyüyor, ikinci yarı öncesi sözlerimizi yerine getirelim.

TFF 3. Lig 1. grupta  tüm olumsuzluklara rağmen ilk yarıda olağanüstü bir performans ortaya koyarak 21 puanla 10. sırada yer alan Karaman Belediyespor’da para sıkıntısı bir türlü çözüme ulaşmıyor.Alacakları ödenmeyen  bazı isimler , alacaklarına karşılık sözleşmelerini fesh ederek başka takımlara transfer olurken , kadroya tıpkı  sezon başındaki gibi genç , istikbal vaat eden geleceği isimler alındı. Ancak mevcut kadrodaki futbolcuların içeride alacakları para birikti ve ne yazık ki ödeme yapılamıyor , bunun çaresinin bir an önce bulunması gerekir.
GÜÇLÜ BİR YÖNETİM ŞART
Karaman Belediyespor’da kimin başkan olduğu belli değil. Yönetim ise üç-beş fedakar yöneticinin gayretleri ile yaşam mücadelesi veriyor. Belediye’nin imkanları belli , yasaların müsaade ettiği şekilde destek olabiliyor ki , bunun da bir profesyonel takıma yetmesi mümkün değil. İş insanları nedense destekden uzak durmaya  çalışıyor. Vali Mehmet Alpaslan Işık ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın birlikte hareket ederek acil olarak genel kurul yapması ve güçlü bir yönetimin iş başına gelmesini sağlamak gerekiyor.
TAKIMI İSTEYENLER VAR MI ?
Spor camiasındaki iddialara göre Karaman Belediyespor’a yurt dışı ağırlıklı olmak üzere talipler çıktı. Görevi almak isteyenlerin , kulübün tüm borçlarını üstleneceği ve kadroyu takviye vaadinde bulunmasına rağmen , olumlu bir sonuç alamadığı öğrenildi. Karaman’da da ciddi bir yatırımın sahibi olan bu kişilere kulübün devir edilmesi en mantıklı yol olarak karşımıza geliyor. Bu iddiaların arasında ise , 2 milyon lira paranın kim ve ne için talep edildiği kafaları karıştırdı. Bunun doğru olup olmadığı çok önemli tabi ki..
İKİNCİ YARI BAŞLIYOR
3. Türkiye futbol ilginde ikinci yarının perdesi hafta sonun açılıyor. İlk devreyi 21 puanla 10.sırada tamamlayan Karaman Belediyespor Pazar günü sahasında Çatalcaspor’u konuk edecek. Grupta 40 puanla Batman Petrolspor zirvede yer alırken , 32 puanlı Belediye Kütahyaspor ise ikinci durumda bulunuyor. Temsilcimizin play-off şansı var. Yukarıdakiler ile aradaki fark 11 puan ve bu kapanmayacak bir fark değil. Kazansa yukarıları zorlayabilir , iki maç kaybetsek kendimizi tehlikenin içinde buluruz. Bunların hesabı iyi yapılarak , başta Vali Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, siyasiler ve iş adamlarımıza diyoruz ki, ‘Ya çare olun, ya çare bulun.’