Vekilin olayım mı?

TAKİP ET

2023 yılında yapılacak genel seçimler için gönüllerinden milletvekilliği geçenler ısınma turlarını başlıyor.

Muhalefetin ısrarla erken seçim söylemlerine rağmen , iktidarın seçimin zamanında yani 2023 yılının Haziran ayında yapılacağı söylemlerine karşılık, gönüllerinden milletvekilliğini geçiren isimlerin yavaş yavaş ısınma hareketlerine başladığı gözlemleniyor.
Türkiye’nin duayen siyasetçilerinden Süleyman Demirel’in ‘Siyaset de 24 saat çok uzun bir zaman’ söylemi hiçbir zaman Türk politik sahnesinde yerini kaybetmedi. Bundan hareketle her an her şey olabilir düşüncesinin yanı sıra, normal zamanında yapılacak olan seçimler için de çok bir süre kalmadı. Yaklaşık bir buçuk yılsonunda Türkiye sandık başına gidecek. Sayılı zamanın çok çok çabuk geçtiği kabul edilirse, seçim havasına girmeden milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde Karaman’ı temsil etmek isteyen isimlerin de hareketlenmeye başladığı siyasi kulislerde dillendirilmeye başladı.
Yeni sürpriz isimlerin  milletvekilliğini düşündüğü sızan haberler arasında yer alırken, kişilerin partiler düzeyinde nabız yoklamaya başladıkları da gözden kaçmıyor. Son sözü liderlerin söyleyeceği milletvekilliği sıralamaları için en fazla aday yine iktidar partisi Ak Parti’de olması bekleniyor.

AK PARTİ
Ak Parti Karaman il başkanı Abidin Çağlayan’ın her platformda milletvekilliği gibi bir düşüncesinin olmadığının altını kalın çizgiler çizmesi dikkat çekiyor. Kararında değişiklik olmaz ise Çağlayan aday olmayacak.
Ustalık dönemini yaşayan ve Karaman siyasetine ağırlığını koyan Selman Oğuzhan Eser’in devam etmesi şehir adına büyük katkı sağlayacaktır. Üç dönem Ak Parti Karaman milletvekili olarak görev yapan Recep Şeker’in çevresine konu üzerinde kararsız olduğunu beyan etmesine rağmen yeniden aday olmasının sürpriz olmayacağı belirtildi.
Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Genel merkez özel kalem müdürü Ermenekli Behçet Kaynar’ın ismi adaylık için sıkça telaffuz edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başarılı Genel Müdür Yardımcısı ve Karaman eski Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın bilgi birikimlerini milletvekilliği için kullanması, artı olarak hanesine yazılıyor.
İl Genel Meclis Başkanı Eyyüp Çayır’ın potansiyeline rağmen milletvekilliği konusunda bir düşüncesinin olmadığı öğrenilirken, bir dönem önce aday olan Av. Hüseyin Mutlu’nun da ismi gündemdeki yerini koruyor.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
Karaman’da Belediye Başkanlığını kazanarak gücünü gösteren Milliyetçi Hareket Partisinde de aday oldukça fazla görünüyor.
MHP MYK üyesi, MHP Siyasi Etik kurulu üyesi, 27.dönem milletvekili adayı, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Turan Şener’in yanı sıra MHP’nin  yerel seçimlerdeki başarısında imzası olan MHP Karaman eski il Başkanı  Av. Oktay Yılmaz ismi de adaylık için ön plana çıkan isimler arasında yer alıyor.
MHP İl Başkanı Muhmat Ünüvar’ın yanı sıra vatandaş karşısında çok ciddi karşılığı olan Sağlık Bakanlığı müfettişlerinden Mehmet Ural’ın yeniden aday olmasının sürpriz olmayacağı sızan haberler arasında yer alıyor.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ
CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver’in çalışmaları takdir görürken, Ünver’in yeniden aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Sevilen, sayılan mütevazi kişiliği ile ön plana çıkan CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı’nın adaylığı ise bekleniyor.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı, genç ve dinamik siyasetçi Yusuf Baştuğ’un yanı sıra 
duruşu ve kişiliği ile ön saflarda yerini alan Onur Irgat ve siyaseti bilen, politikada olgunlaşmış ve ömrünü CHP’ye veren  il eski başkanı Ahmet Ertuğrul’un milletvekilliği adaylığının sürpriz olmayacağı görüşü ağırlık kazandı.

İYİ PARTİ
İyi Parti’de karşımıza banko bir isim çıkıyor ki bu da Karaman siyasetini en iyi bilen vatandaşların içinde teşkilatçı İsmet Hatipoğlu. İyi Parti’den birçok ismin adaylık için hazırlık içerisinde olduğunu da gözden kaçırmamak gerekiyor.

SÜRPRİZ İSİMLER ÇIKABİLİR
Haziran 2023 yılında yapılması muhtemel olan seçimler için sürpriz isimlerin Karaman’dan aday olmaları elbette seçimlerin olmazsa olmazı.
Karaman’da her taşın altında, her köşesinde var olan eski milletvekili Mevlüt Akgün’ü gözden kaçırmamak gerekiyor.
STK’larda görev yapan bazı isimler ise ön plana çıkıyor. Bunlardan bir tanesi Karaman Koyun-Keçi Birliği Başkanı Yücel Yaman. Başkan Yaman’ın ‘Kimsesizler’ olarak yorumladığı çobanlar ve koyun üreticileri arasında açık ara desteğinin olduğu bir gerçek. Karaman’ın her köyünde Yücel Yaman ismi var.
Adaylık için köprünün altında daha çok suların akacağını biliyoruz. Ancak, Karaman’ı hiç tanımayan, ataları bu şehirden göç etmiş ve seçimler olunca Karaman’ı hatırlayan kişileri aday olursa çok mezar yeri arayacağımız kesin. Bunları da istemiyoruz.