Vali Işık vakalara neşter vurdu!

TAKİP ET

Karaman'da normalleşme sürecinde artan koronavirüs vakaları düşüşe geçti. 

Karaman’da koronavirüs (Kovid-19) vakaları normalleşme sürecinden sonra sürekli tırmanışa geçerek kontrolden çıkmıştı. Günlük vaka sayıları 150 bandına kadar dayanarak rekor kırmıştı.

Karaman Valisi Mehmet Alparslan Işık’ın büyük çabası ve mücadelede başarısı ile vaka sayıları yüzde yetmiş oranında azaldı. 

Öyle ki Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde günlük 30 civarı hastaya Covid-19 tanısı koyuluyor. Hastanede tedavi altına alınan pozitif vakalarda ise yüzde elliye yakın azalma oldu.  

Kentte durumu iyi olan pozitif hastalar ise evlerinde takip ediliyor.

VALİ IŞIK’IN BÜYüK BAŞARISI
10 Haziran 2020 tarihinde yayınlanan Valiler Kararnamesi'yle İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan Karaman Valiliği'ne atanan Mehmet Alpaslan Işık, 19 Haziran günü göreve başladı.

Göreve başladığı dönemde normalleşmenin de etkisiyle Karaman’da vakalar tırmanışa geçmeye başlamıştı.  Elini taşın altına koyan Vali Işık, Covid-19’a tam anlamıyla top yekûn savaş açtı. 

Vali Işık imzasıyla birçok önlemin alındığı Karaman’da denetimler ise 3 katına çıkartıldı. Bizzat denetim yapan ve kuralların uygulanmasında hassas davranan Vali Işık ve sağlık çalışanlarının özverili çalışması vakaların düşmesinde büyük rol oynadı.

Türkiye genelinde vakalar artarken Vali Işık’ın büyük başarısı ile Karaman’da Covid-19’a neşter vuruldu.