Vakıflar Haftası kutlamaları devam ediyor

TAKİP ET

Karaman'da düzenlenen Vakıflar Haftası kutlamaları tüm hızıyla devam ediyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ‘Sahip Ata Fahrettin Ali’nin Hankahındayız’ sloganıyla başlayan Vakıflar Haftası kutlamalarının üçüncü gününde bir dizi etkinlik düzenlendi.
Kutlamalar kapsamında Hatuniye Medresesi’nde gerçekleştirilen programa Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin, Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, il müdürleri, davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti. 
"VAKIFLAR İNSANLARA İYİLİK YAPMAYI GÖSTERMEK İÇİN DİNİMİZİN VE GELECEĞİMİZİN BİR PARÇASIDIR"
Programda ilk olarak söz alan Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Vakıflar Haftasının tarihçesi hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Devlet geleneğimiz içinde vakıflar büyük bir önem taşıyor. İnsanlara iyilik yapmayı aşılayan vakıflar aynı zamanda dinimizin ve geleneğimizin de bir parçasıdır. Karaman’da 84 adet vakıf eseri var. Bu eserlerin tamamı vakfetme kültürünün eseridir. Bu kültürün devamını sağlamak adına bu vakıf geleneğini öğrenmemiz ve öğretmemiz gerekiyor. Bu sürekliliğin sağlanması için vakıflarımızın varlığı büyük önem taşıyor. Önemli olan bu yapıların kendisinden ziyade misyonunu devam ettirmektir. Bu konunun özelikle gençlerimize iyi aktarmalıyız."
"VAKIFLAR SOSYAL DENGENİN SAĞLANMASINDA BÜYÜK BİR ÖZVERİ GÖSTERMEKTEDİRLER"
Rektör Prof. Dr. Namık Ak ise "Maddi açıdan bakıldığında kişisel bir çalışmanın ya da gayretin ürünü olarak elde edilen varlığın yine gönül rızası ile paylaşılmasını öngören vakıf sistemi, Türk-İslam medeniyeti tarafından yüzlerce yıl öncesinden uygulamaya konulmuş ve devletimizin köklerini oluşturan Selçuklu ve Osmanlı devletleri tarafından en iyi örneklerini bizlere sunmuştur. Gerek Karamanoğulları gerekse Selçuklu ve Osmanlı Devletlerinde üç farklı medeniyet türü ön plana çıkmıştır. Bunlar; yol, su ve vakıf medeniyetleri olmuştur. Bugün de vakıflarımız sosyal, ekonomik ve kültürel hayatımızın önemli bir bölümünde hizmet vermekte ve sosyal dengenin sağlanmasında büyük bir özveri göstermektedirler. Vakıflar Genel Müdürlüğü bu vakıflarımızın kendi belirlemiş oldukları amaçları doğrultusunda çeşitli faaliyetleri yerine getirmekte; öğrencilere burs vermekte, muhtaç vatandaşlara aylık maaş ve gıda yardımı yapmakta ve ayrıca binlerce yıllık vakıf eserlerin onarımını gerçekleştirmektedir." dedi.