Unutturamaz seni hiç bir şey!

TAKİP ET

Karaman'ın medarı iftiharı, ülke sevdalısı, hizmet adamı Lütfi Elvan'ın eserleri ile bu şehir hayat bulmaya devam ediyor.

Bu Şehrin her yerinde Lütfi Elvan imzası var, her şeyde gururumuz Elvan var.
Hayalindeki “Butik Kent Karaman” için gecesini gündüzüne katan ve dart ayrı bakanlık yaparak tarihe geçen Lütfi Elvan’ın dokunuşları vatandaşa dönmeye başladı. Son olarak hayal diye nitelendirilen ve birilerinin ağzına sakız yaptığı Karaman-Konya-Ankara-İstanbul hızlı trenin açılması ile Türkiye’de sekizinci il olan Karaman’ın yükselen değeri gözden kaçmıyor.
GÖREV DEĞİL HİZMET ÖNEMLİ 
Lütfi Elvan gerçeği bu ülke adına bir şanstır. Ak Parti kurulup iktidara geldikten sonra siyasetin yolunu tutan Lütfi Elvan, iki defa Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı görevini başarı ile yaparken, ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Maliye Bakanlığı görevlerini yerine getirerek, bir ilke imza attı ve tarihe geçti.
Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren kimler geldi, kimler geçti. Maziye bir bakmak lazım. Çoğunluk büyük makamlara geldiler ancak ömürleri uzun sürmedi ve şu anda yoklar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı ve baş danışmanlığını üstlenen Lütfi Elvan, 20 yıllık süreç içerisinde gösterdi ki, Erdoğan’ın en güvendiği isim olarak karşımıza çıktı.
Hangi ilde sıkıntısı var ise Lütfi Elvan oradan milletvekili adayı yapıldı. Karaman’ın ardından, sorunlu olarak görünen ve CHP’nin güçlü olduğu Antalya’da oy oranlarını tepeye çekti. Ardından Mersin’de gönüllerin adamı olarak Ak Parti’yi güçlendirdi. HDP’nin kalesi olarak bilinen Akdeniz Belediyesine, Ak Parti bayrağını dikmeyi başardı. 
KARAMAN’IN HER YERİNDE ELVAN
Lütfi Elvan’ın hızlı tren projesini paylaştığı anda rüya görüyor diye haykıranların bugün geldiğimiz noktada seslerinin nasıl kesildiğine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Karaman’ı Akdeniz’e bağlayacağız dediğinde ise rüyanın ikinci bölümünde diye yorumlar geldi. Ne var ki; Karaman-Ulukışla hızlı tren inşaatında yüzde 80’lere ulaştık. Yarınlarda hızlı trenle Mersin’e yolculuğumuzun yanı sıra OSB’den üretilen ürünler hızlı terinin yük taşımacılığı ile hem ucuz maliyetle, hem de çok kısa sürede Mersin limanı ile buluşacak. 
Ermenek taşıma sistemi ile doğalgazına kavuşurken, Kazımkarabekir zemheri yaşadığımız bu günlerde doğalgaz ile ısınmaya devam ediyor. Kasabaya doğalgaz gelsin kollarımı keserim diyenler, şimdilerde o kesmeyi vaat ettikleri kolları ile kombilerini açıyorlar.
Daha dün Karaman’dan haftada yüzlerce hasta anjiyo için başta Konya olmak üzere çevre illere koşarken, şu anda Karaman Eğitim Araştırma hastanesinde günde onlarca anjiyo yapılıyor. Bu hizmet de Elvan’ın katkılarını çok yakından biliyorum.
Modern bir diş hekimliği fakültemizin temeli atıldıktan sonra 1 yıl içerisinde nasıl tamamlandığını ve bunun için devlet kasasından bir kuruş çıkmadan, Lütfi Elvan’ın işin önemine bilerek Selçuk Ecza deposuna nasıl tamamlattırıldığını bilmeyen var mı? En küçük diş sorununda özellikle çocukların diş probleminde Konya’ya koşanlar, artık Karaman Diş Hekimliği fakültesine gidiyor.
Köylerdeki parke taşlarına bakıyorum, Lütfi Elvan ismi ile karşılaşıyorum.
Birileri Lütfi Elvan’ın bu unutulmayacak hizmetlerine sahip çıkmaya çalışsa da gerçekleri her kes biliyor. 
Bu şehrin, ülke insanının gönüllerindesin Başvekil Elvan. 
Nereye bakarsan bak, Lütfi Elvan imzasını görüyorum
Müzeyyen Senar’ın dediği gibi. Kısacası Unutturamaz Seni hiçbir şey.
Her yerde sen, her şeyde sen.