"Türkiye Yüzyılı'nın mimarları kütüphanelerde yetişecektir" 

TAKİP ET

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam'ın katılımıyla Aktekke Millet Bahçesi içerisinde yer alan Bebek ve Çocuk Kütüphanesi açıldı.

AK Parti Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’in konuşması ile başlayan açılış töreni, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam’ın konuşmalarıyla devam etti.
“BUGÜN KÜTÜPHANELERİMİZE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEMENİN BÜYÜK MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ.”
Konuşmasının başında “Bugün Kütüphanelerimize bir yenisini daha eklemenin büyük mutluluğu içerisindeyiz. Kurmuş olduğumuz Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile okuma kültürünün erken çocukluk döneminde kazandırılmasını ve alışkanlık haline getirilmesini amaçlıyoruz.” diyen Vali Tuncay Akkoyun, Kütüphanede 6000’e yakın çocuk kitabı, 2000’den fazla yetişkin kitabı, çeşitli zekâ oyunları ve oyuncaklar bulunduğunu, ayrıca bir de çalışma salonunun yer aldığını belirti.
Bebek ve Çocuk Kütüphanesinin, çocukların ve ebeveynlerinin öğretici aktiviteler ile eğlenceli vakit geçirilebileceği sosyal alan olduğuna dikkat çeken Vali Akkoyun, “Bebek ve Çocuk kütüphanemizde farklı yaş gruplarına hitap eden, çocuklarımızın fiziksel, bilişsel ve kavramsal gelişmelerine katkı sağlayan ve aynı zamanda bilgi düzeylerini de artıran tamamen ücretsiz etkinlikler de düzenlenecektir.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının devamında “Bizim medeniyetimizin hamuru; kitapla, kalemle ve okumakla mayalanmıştır.” diyerek medeniyet havzamızda ilim ve hikmet pınarı kütüphanelerimizin varlığına dikkat çeken Vali Akkoyun, “Ne zaman kütüphanelerimiz zengin, kütüphanelerimizden istifade edenler fazla olmuşsa; milletimizin gelişmişliği ve devletimizin gücü de o oranda fazla olmuştur. Bugün bunun idraki içerisindeyiz.” dedi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kütüphanecilik alanında ciddi atılımlar gerçekleştiğine dikkat çeken Vali Tuncay Akkoyun konuşmasının devamında şunları kaydetti:
“Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde yer alan Millet Kütüphanesi, İstanbul’da Rami Kışlasının restore edilmesiyle kurulan Rami Kütüphanesi, ülkemiz genelinde tesis edilen Halk Kütüphanelerimiz, Millet Kıraathanelerimiz, Bebek ve Çocuk Kütüphanelerimiz, kütüphanecilik anlamında inşa edilen en önemli eserlerdir ve son yıllardaki ilim, irfan ve düşünce atılımımızın en bariz örnekleridir. Çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte toplumumuzun her ferdinin kütüphanelerle olan bağını ne kadar kuvvetlendirirsek istikbalimiz de o derece umut dolu olacaktır. Tüm dünyaya ışık tutan, milletlerin yolunu aydınlatan, cihâna bilgelik yayan pak geçmişimizden tecrübe ile şunu ifade edebiliriz ki, Türkiye Yüzyılı’nın mimarları bu kütüphanelerde yetişecektir. Asrımızın Hazerfenleri, Ali Kuşçuları, Cezerileri ve İbn Sinaları buralarda yetişecektir. Çağımızın İbn Haldunları, Muhibbîleri, Fuzulîleri ve Bâkileri buralarda filizlenecektir. Buna gönülden inanıyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.”
Vali Tuncay Akkoyun’un konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam konuşmalarını gerçekleştirdi ve kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı yapıldı.
Açılışın akabinde kütüphanede çocuklarla birlikte masal dinleme etkinliği gerçekleştirilerek çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
Daha sonra Yunusça Bakmak Fotoğraf Sergisi’nin gezilerek, ardından Aktekke Câmii ve Mümine Hatun Türbesi ziyareti gerçekleştirildi.
Törene Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür Yard. Elif Uzun Sümercan, AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk, İl Genel Meclis Üyeleri ve Kurum Amirleri de katıldı.
Haber Merkezi