"Türkçe'nin bayraklaştığı yer: Karaman"

TAKİP ET

13 Mayıs Türk Dil Bayramı arifesinde Karaman'da konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Karaman anamızın ak sütü kadar, Türkçe'nin bayraklaştığı vatan köşesidir' dedi

Karaman'da konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Karaman’ın gönlümüzde muazzam bir yeri vardır. Karaman Müslüman Türk Milletinin gurur tablosu ortak paydasıdır. Tam 746 yıl önce, Karamanoğlu Mehmet Bey’in yayınladığı, ‘Bugünden sonra, hiç kimse sarayda, divanda,  mecliste ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya’ fermanı Türkçe’nin hem de büyük Türk Milletinin iftihar vesikasıdır. Karaman anamızın ak sütü kadar, Türkçe’nin bayraklaştığı vatan köşesidir. Bu vesileyle Türkçe sevdalısı aziz ceddimizi hürmet ve rahmetle yad ediyor; hepsinin kabirleri nur, mekanları cennet olsun. 
Karaman dünyayı Türkçe okuyuşumuzun, karar ve kavşak noktasıdır. Dil bir medeniyettir. Dil bir kültürdür. Dil yaşayan bir varlıktır. İnanıyorum ki Karaman, 31 Mart 2019 tarihinde olduğu gibi 14 Mayıs 2023 Pazar günü de Türkçe duruş gösterecektir. Karaman 14 Mayıs’ta mazluma ümit, zalime korku salacaktır. Hepinizle gurur duyuyor. Hepinizden Allah razı olsun. 
14 Mayıs Genel Seçimleri için vakit yaklaştıkça zillet ittifakının ve bu ittifakın yanında yöresinde konuşlanan mihrakların ileri düzeyde korkuya kapıldıklarını, provokasyonlardan medet umduklarını, çok tehlikeli hamleler yaptıklarını görüyoruz. Bunlar yalnızca Türkiye’nin aleyhinde değil, sandık ve demokrasinin de karşısındadır. Aradıkları kavga ve kutuplaştırmadır. Arzuladıkları bölünme ve iç kargaşadır. Ancak, zillet ittifakının aradığı menfur fırsatı, Karaman asla vermeyecektir. Sizlere güveniyorum. Göz kamaştıran iradenize sonuna kadar güveniyorum" dedi.
ADEM DEMİREL