Treni kaçıran adam

TAKİP ET

'Hayatımın en büyük projesi' diyerek 'Tarihi İpek Yolunu canlandıracağız" açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, 2020 yılında Türkiye'den Çin'e kalkan treni kaçırmış

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesaplarından "Ne Batı ne Doğu, bu Türk'ün Yolu" başlığıyla bir video yayınladı.
“Hayatımın en büyük projesi” diyerek ekranların karşısına geçen Kılıçdaroğlu, “Açıklayacağım proje Türk devletinin gerçek manada Türk dünyasıyla buluşma projesidir. Tarihi İpek Yolunu canlandıracağız" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na yanıt gecikmedi. Kılıçdaroğlu’nu işaret eden Bakan Karaismailoğlu, “AK Parti hükümetlerinin, Türkiye'ye kazandırdıklarının hayalini bile 2 sene gecikmeyle kurması, ülkemiz ve milletimiz adına son derece üzücü ve düşündürücüdür" ifadesini kullandı.
Karaismailoğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "21 yıldır bulundukları 'yumuşak muhalefet yatağında' derin bir uykuda olanların, 14 Mayıs'taki seçimlerde Türkiye'nin siyasi tarihinden silinmemek için son bir gayretle yataklarından kalktıklarını ancak henüz uyanamadıklarını" belirtti.
İpek Yolu ticaretinin canlanması için AK Parti hükümetlerinin gerek yurt içindeki faaliyetleri gerekse de uluslararası işbirlikleri ile çoktan tamamlandığını ve kapasitesinin geliştirilmesi için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Karaismailoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
“Hatırlanacağı gibi 4 Aralık 2020'de Türkiye'den kalkan tren, bundan 2 sene önce Çin'e vardı. AK Parti hükümetlerinin Türkiye'ye kazandırdıklarının hayalini bile 2 sene gecikmeyle kurması ülkemiz ve milletimiz adına son derece üzücü ve düşündürücüdür. Muhalefetteki yerini hak edemeyenlerin Türkiye'yi yönetmeye soyunması ise abesle iştigaldir."
Haber Merkezi