Teşekkürler Bakan Elvan!

TAKİP ET

Ekonomi Bakanı Lütfi Elvan imzalı bir rüya projede daha sona gelindi.

2014 yılından dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından temeli atılan Karaman-Konya Hızlı Treni projesi sona geldi.

Karaman için bir rüya olan projeleri bir bir hayata geçiren Ekonomi Bakanı Lütfi Elvan, hızlı tren projesine de imzasını atarak Karaman'ı üst lige taşıdı. Karaman ölçeğinde hiç bir ilde bulunmayan hızlı tren Bakan Elvan'ın büyük çabası sayesinde Karaman'a geldi.

Karaman-Konya ulaşım mesafesini 35 dakikaya düşüren hızlı tren hattı, bölge ekonomisini de şahlandıracak. Hızlı tren hattında yolcu taşımanın yanı sıra hızlı yük taşımacılığı da yapılacak. Projenin ikinci etabında Karaman, Adana ve Mersin hatları ile limana tren yolu ile bağlanacak.

Test sürüşlerinde sona gelindi
Karaman-Konya hızlı tren hattı test sürüşlerinde sona gelindi. Test sürüşleri kapsamında "Turkuaz" vagonlu hızlı test treni Karaman Garına giriş yaptı.İlk olarak Konya-Arıkören hattında çalışmaya başlayan hızlı tren, akşam saatlerinde ise Konya-Karaman hattında test yaptı. Test sürüşlerinin Mart ayı sonunda bitmesiyle birlikte hat yolcu taşımacılığına açılacak. Hızlı trenin Karaman'a gelmesiyle birlikte Karaman halk Bakan Elvan'a teşekkürlerini iletti.

Karaman için rüya olan proje, Ekonomi Bakanı Lütfi Elvan'ın imzasıyla Karaman halkı için gerçeğe dönüşmüş oldu.