Tarım ve Mermerin kalbi orada atacak!

TAKİP ET

Karaman'da milli ekonominin mihenk taşını oluşturmaya başlayan mermer sanayi gün geçtikçe gelişmeye ve şehre katkı sunmaya devam ediyor. Karaman Narlıdere Köyünde ise hem tarım hem de mermerin kalbi aynı anda atarak şehrin göz bebeği oluyor.

Karaman Merkeze bağlı Narlıdere Köyüne 10 km uzaklıkta bulunan mevkide mermer ocağı yapılması için bütün izinler tamamlandı. Köylülerin duruma itiraz etmesiyle bölge adeta didik didik araştırıldı. Birçok alanında uzman akademisyenin bölgede yapılan tarımı ve toprak yapısını incelediği ve mermer ocağının bölge tarımına hiçbir zarar vermeyeceğini rapor ettiği öğrenildi. 
Tarım yapılan alana oldukça uzakta bulunan Narlıdere Köyü mermer ocağı için kurumlar bütün denetimlerini ve saha çalışmalarını tamamladı. Bakanlıklar nezdinde verilen izinler haricinde bölgeye zarar gelmemesi için hassas bir çalışma yürütüldü. Bunun için mühendisler ve akademisyenler bölgeyi adeta karış karış inceleyerek bölge popülasyonunun zarar görmesinin imkansız olduğunu bildirdi. 
Adeta Karamanın kaderini değiştirecek olan Narlıdere Köyü mermer ocağında dünya standartlarının çok üzerinde bir taş yapısı olduğu da tespit edildi. Karamanı dünyada mermerin başkenti yapacak proje için kurumlar, mühendisler ve akademisyenler elinin taşın altına koyarak projeye onay verdi. Yetkililer bu proje ile Narlıdere Köyünün hem tarım ile hem de bej mermeri ile adını tüm dünyaya duyuracağını da bildirdi. 
Yüksek doğa hassasiyeti ile ruhsatlandırılan mermer ocağı için akademisyenlerde bölgenin adeta şehrin örnek alanlarından biri olacağını bildirerek rapor yayınladı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gül ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergin Hamzaoğlu imzalı raporda bölgenin adeta gen haritası çıkartıldı. Bölgenin tarıma zarar verilmeden mermer faaliyetine uygun bir alan olduğu da belirtildi. 

DÜNYA'DA PEK ÇOK ÖRNEĞİ BULUNUYOR
Karaman Narlıdere Köyü mevkiinde yapılacak olan mermer faaliyetlerinin Avrupa'da da birçok örneği bulunuyor. Hatta Avrupa'da birçok ülkede tarım, yerleşim yeri ve mermer ocağı aynı yerde bulunuyor. Karaman'ı dünyaya tanıtacak olan bej mermerin kurulacağı mevkiye benzer birçok videoyu sizin için derledik.